• Informacje na temat:

    ucierane z jabłkami i budyniem

Artykuły na temat: ucierane z jabłkami i budyniem
  • ...1. Spód: masło utrzyj z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka. Stale ucieraj przy tym masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj mikserem. Blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. 2. Jabłka obierz, oczyść, grubo zetrzyj. Starte...

  • Jemy polskie jabłka!

    Maślane ciasto z jabłkami Przygotowanie: Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pociąć na kawałki. Pół opakowania budyniu zmieszać z 5 łyżkami...

  • CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut 1 Masło utrzeć z 20 dag cukru i szczyptą soli. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijać jajka. Obie mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Szybko wymieszać mikserem. Blachę 32 x 39 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Wstawić do piekarnika...

  • Torcik z nutą truskawkową

    ...budyniem. 4. Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.

  • Biszkopt z nutą kokosową

    Skład na 16 porcji: Składniki na ciasto: ● 6 jajek ● 6 łyżek wody ● szklanka cukru ● 1 i 3/4 szklanki mąki ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1 cukier waniliowy ● 1 kg jabłek ● 3 szklanki wody ● 1 łyżka cukru ● kilka goździków ● szczypta cynamonu ● 2 budynie waniliowe ● 100 g margaryny ● 200 g wiórków kokosowych ● 100 g cukru pudru ● 2 jajka

  • Przygotowanie: Utrzeć 17,5 dag masła z 17,5 dag cukru na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 3 łyżkami cynamonu. Dodawać porcjami do ucieranej masy na przemian z mlekiem. Tortownicę o śr. ok. 26 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką...

  • Składniki na 24 porcji: 1 kg słodkich jabłek deserowych, sok z 1 cytryny, 50 dag masła, 30 dag cukru, 1 cukier waniliowy, szczypta soli, 6 jajek, 35 dag mąki pszennej, 1 małe op. proszku do pieczenia, 4 łyżki śmietany kremówki, 1 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, po 15 dag gorzkiej i mlecznej czekolady, 10 dag margaryny, tłuszcz do formy

  • Tradycyjne miodowniki

    Miodownik można upiec na długo przed świętami, bo im dłużej leży, tym jest smaczniejszy.

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...z obydwoma rodzajami cukru. Następnie dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając. W osobnym naczyniu połącz ser z mąką ziemniaczaną i budyniem. Następnie obie masy połącz. 2. Białka ubij na sztywną pianę...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...z obydwoma rodzajami cukru. Następnie dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając. W osobnym naczyniu połącz ser z mąką ziemniaczaną i budyniem. Następnie obie masy połącz. 2. Białka ubij na sztywną pianę...

Przepisy na temat: ucierane z jabłkami i budyniem