• Informacje na temat:

    ucierania masy budyniowej

Artykuły na temat: ucierania masy budyniowej
  • Krem budyniowy: gotujemy gęsty budyń waniliowy (weź- my o pół szklanki mleka mniej niż w przepisie na torebce). Miksujemy z 3/4 kostki masła i 2-3 łyżkami...

  • ...1 Cztery całe jajka i jedno żółtko utrzyj na pianę. Partiami dosypuj cukier puder i cały czas dalej ucieraj. Mąkę przesiej z 2 łyżkami kakao. Dodaj do masy jajecznej, wymieszaj. 2 Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto, wyrównaj powierzchnię. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 12 minut. Upieczony biszkopt zdejmij z blachy. Gdy lekko przestygnie, usuń pergamin. 3 Płat ciasta...

  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    Czas przygotowania: 85 minut. 1 porcja: 340 kcal. Cena porcji: 70 gr 1. Przygotuj spody mazurków: masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasnokremową masę. Do masy maślanej kolejno domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem. 2. Dwie podłużne foremki posmaruj...

  • ...1. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem cytrynowym. Masło utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Wbij 3 jajka. Mąkę z proszkiem dodaj do ucieranej masy. Dolej śmietanę kremówkę. Wymieszaj ciasto mikserem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż jabłka, wciśnij je w ciasto. Piecz 15 min w temp. 180 st. 2. Kwaśną...

  • Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając mikserem, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i makiem. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dolać 200 ml mleka, dobrze wymieszać ciasto mikserem. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować ciasto. Wstawić do...

  • ...wsypywać do ucieranej masy maślanej. Dodać jogurt i dokładnie wymieszać mikserem. 4. Prostokątną blachę o wymiarach 32x39 cm wyłożyć papierem pergaminowym. Na spodzie rozsmarować przygotowane...

  • Składniki: spód biszkoptowy lub ucierany Masa: 2 żółtka, 25 dag masła, szkl. mleka, 1/2 szkl. cukru, łyżeczka cukru wanil., łyżka mąki ziemn.; oraz: ok. 45 dag masy marcepanowej, cukier puder, barwniki...

  • Składniki (na 18 porcji) Do ciasta na spód: 1 kostka masła, 1 szklanka cukru, sok i skórka z 1 cytryny, 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do blachy. Do masy jabłkowej: 1 kg kwaskowych jabłek, 2–3 łyżki cukru, 1/2 szkl. pokruszonych biszkoptów. Do masy budyniowej: 3 szkl. mleka, 1/2 szkl. cukru, 2 op. budyniu śmietankowego. Do obłożenia: 1 szklanka...

  • Ciasto "puszysta Hrabina" z galaretką

    .... Studzę, kroję na dwa blaty. 4. Masa budyniowa: robię budyń, studzę, łączę z masłem utartym na puszystą masę. Dodaję cappuccino w proszku. Ucieram. 5. Na blat ciasta wykładam połowę masy budyniowej, na nią biszkopty nasączone kawą. Następnie resztę masy, tężejące galaretki i drugi blat ciasta. Oprószam cukrem pudrem.

  • Ciasto "Piękny Cygan" z czekoladą i makiem

    ...1. Masło, cukier i żółtka ucieram, dodaję miód, mak, orzechy i ucieram do uzyskania jednolitej masy. Mieszam z kakao, sodą, cynamonem, mąką ziemniaczaną. Ubijam pianę z białek i mieszam z masą. 2. Wylewam masę na blaszkę (33 x 23 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 45 min w temp. 180ºC (do suchego patyczka). Ciasto studzę, kroję na dwa placki. 3. Robię krem: mąki miksuję ze...

Przepisy na temat: ucierania masy budyniowej
  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    .... 200 g śmietany podgrzać, rozpuścić w niej posiekaną na kawałki czekoladę. Ciasto posmarować odrobiną masy czekoladowej, schłodzić. Żelatynę namoczyć,odcisnąć, roztopić, zmieszać z budyniem...

  • Kremówka w polewie

    Sposób przygotowania: 1. Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem i solą. Miękkie masło zmiksuj z cukrami. Miksując, dodawaj po jajku i porcji mąki. Mieszaj przez kilka minut. Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką, domieszaj do masy. Przełóż ją do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°. Ostudź. 2. Krem: mąki i cukier wymieszaj z 1/2 szkl. mleka, resztę zagotuj. Wlej zawiesinę...

  • Torcik migdałowy z dwoma masami

    ...ucieranej masy. Wlej mleko. Dobrze wymieszaj. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 25 minut. 2. Pozostałe(...) śmietaną. Dolej likier. Pozostałą śmietanę kremówkę ubij na sztywno, domieszaj do masy. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, ostrożnie połącz z masą serową. Krem wyłóż na masę śliwkową, przykryj trójkątami...

  • Kremowe ciasta

    ...z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj łyżką. Rozsmaruj na spodzie blachy (30 x 38 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz przez 35 minut w 200 st. C.  2. Wystudź, rozetnij(...) w 2-3 łyżkach wrzątku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko i kawę. Wymieszaj mikserem. Blachę (30 x 30 cm) wyłóż pergaminem Nałóż ciasto. Piecz 40 min...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...cukrem i ostatnim cukrem waniliowym. Do ucieranej masy kolejno wbij pozostałe jajka. Domieszaj twaróg oraz proszek budyniowy. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Blachę (18 x 35 cm) wyłóż pergaminem. Spód...

  • Przysmaki ze śliwkami

    ...wbij do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę i szybko rękoma zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód formy wylep ciastem. 2. Śliwki(...) składniki porcjami wsyp do ucieranej masy. Wymieszaj mikserem. 2. Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Miąższ pokrój na duże kawałki i wrzuć je do ciasta. Foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Nałóż do...

  • Słodkości z moreli

    ...jajka. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej. Dobrze utrzyj mikserem. 2. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Rozsmaruj przygotowane...