• Informacje na temat:

    ucieranie jajek z cukrem na parze

Artykuły na temat: ucieranie jajek z cukrem na parze
  • Nietypowy sposób przygotowania sprawia, że ciasto jest wyjątkowo lekkie i puszyste.

  • Składniki na 9 porcji: ciasto: szklanka mąki, szklanka wody, 4-5 jajek, sól, 100 g masła, olej, twaróg: 500 g twarogu, 100 ml śmietany, skórka z cytryny, olej kujawski z bazylią, owoce leśne, borówki, maliny, jeżyny, truskawki...

  • Składniki: 1/2 kg mąki pszennej, 1/4 l mleka zsiadłego, jajko, olej, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, szczypta cukru, 5 dag maku i 10 dag cukru.

  • Szarlotka z bezą orzechową

    ...i żelatynę. Masę studzę. Tężejącą przekładam ciasto. 3. Orzechy zaparzam w gotującym się mleku i studzę. Jajka ubijam z cukrem na parze. Masło ucieram i dodaję do niego jajka. Dokładam orzechy. Masę...

  • ...z cukrem. Wymieszaj z serem i esencją. Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao. 4. Połowę rurek nadziej jasnym kremem, pozostałe – ciemnym. Puder utrzyj z sokiem cytrynowym. Masę podziel na...

  • Makaroniki z kremem

    ...z cukrem na parze na puszystą masę. Odstawiamy. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy razem z kakao do ciepłej masy jajecznej. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy...

  • ...7,5 dag orzechów włoskich, 7,5 dag suszonych fig, 17,5 dag masła albo margaryny, 20 dag cukru, szczypta soli, 2 torebki cukru wanilinowego, 6 jajek, 20 dag mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 60 dag śmietany kremówki, 30 dag gorzkiej czekolady, 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierników, 5 dag kruchych ciastek.

  • Słodki Puchatek

    Składniki: Biszkopt: 6 jajek, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia; Krem budyniowy: 1/2 l mleka, 2 budynie śmietankowe, 2 łyżki cukru wanilinowego, 20 dag masła, 2 łyżki cukru; Masa śmietanowa: 1/2 l śmietanki 30 proc., 4 łyżki cukru pudru, 25 dag serka mascarpone, 10 dag białej czekolady, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki...

  • ...1. Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka umieść w miseczce. Laskę wanilii rozetnij, wyskrob rdzeń, dodaj do żółtek. Dosyp cukier. Miseczkę ustaw na większym naczyniu z gotującą się wodą. Ucieraj żółtka z cukrem na parze na gęstą kremową masę. 2. Masę żółtkową wymieszaj z białkami, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz...

  • Ciasto Mała Syrenka

    Skład na 14 porcji: Ciasto: ● 1,5 szklanki mąki ● 6 jajek ● łyżeczka proszku do pieczenia ● łyżeczka octu ● szklanka cukru Krem: ● 1,5 szklanki wody ● 1/2 szklanki cukru ● 3/4 kostki masła lub margaryny ● 2 łyżki kakao ● kieliszek spirytusu ● aromat rumowy ● 400 g śmietany 36% ● łyżka cukru pudru ● cukier waniliowy ● tabliczka czekolady...

Przepisy na temat: ucieranie jajek z cukrem na parze
  • Babka parzona

    Nietypowy sposób przygotowania sprawia, że ciasto jest wyjątkowo lekkie i puszyste.

  • Tort czekoladowy po staropolsku

    Niegdyś nie żałowano ani jajek, ani czekolady czy migdałów, by zrobić pyszny tort czekoladowy! Migdałów 1 kilo 225 gr. nie parzonych wytrzeć w serwetce, przetrzeć na maszynce, czekolady 1 kilo 225 gr. również utartej, masła 1 kilo 225 gr. najlepszego śmietankowego, cukru miałkiego 5 szklanek, sucharków dobrze przesianych 5 szklanek i pałeczkę wanilji tłuczonej. Naprzód ucierać masło z jajami...

  • Mieszanka studencka na trzy sposoby

    ....  Keks Laruś Sposób przygotowania: 1. Jajka i cukier łączymy, a następnie ubijamy na parze. Margarynę ucieramy. Do ubitej masy jajeczno-cukrowej dodajemy napowietrzoną margarynę. Do...

  • Grillowane plastry ananasa z zabajone

    Składniki: - 1 mały ananas, - 3 żółtka, - 1 jajko, - 125 g. cukru, - 100 ml. Białego wytrawnego wina, - 2 łyżki soku z cytryny, - wiórki koksowe Przygotowanie: Ananasa umyć, pokroić w duże słupki, wyciąć twardy środek. Opiekać na rozgrzanym grillu 4-6 minut, obracając. Żółtka, jajko i cukier ucierać na parze do uzyskania kremowej masy. Dodać wino, sok z cytryny i ubijać na pianę, aż...

  • Przedświąteczna szkoła bab

    ...wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy i odstawić do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 50 min. Białko jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodając tyle cukru, aby powstał(...) ściereczką i odstawić, żeby zaczyn wyrósł. 2. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchny krem. Porcjami dodawać do zaczynu razem z pozostałą mąką i dokładnie wyrobić, by ciasto odstawało od miski i ręki...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...minutach spód ciasta nałożyć na krem i odstawiać na co najmniej 2 godziny w zimne miejsce. Następnie wybić krem z miski. Do dekoracji: 50 g czekolady rozpuścić na parze i rozsmarować na plastikowej(...): 790 kJ/189 kcal Brownies Składniki: - 300 g gorzkiej czekolady, - 250 g masła, - 7 jajek, - 300 g orzechów włoskich, - 500 g cukru, - 2 paczki cukru waniliowego, - szczypta soli, - 325