• Informacje na temat:

    ucieranie kawy

Artykuły na temat: ucieranie kawy
  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    Na spody: 20 dag masła, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 4 jajka, 35 dag mąki, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: 1 torebka budyniu waniliowego, 1 szkl. mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag masła roślinnego, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku. Dodatkowo: drobne owoce w cukrze do udekorowania ciasta tłuszcz i mąka do foremek.

  • Ciasto marmurkowe z masłem orzechowym

    Idealne do kawy.

  • Babka kokosanka

    Pyszna do kawy.

  • Ciastka cytrynowo-czekoladowe

    Ciastka idealne do kawy.

  • Lekki tort z kremem budyniowym

    Na wyjątkową uroczystość lub do popołudniowej kawy.

  • Migdałowe magdalenki

    Lubicie do popołudniowej kawy zjeść ciasteczka. Te pasują doskonale i mają mało kalorii.

  • Kawa na ławę

    Smakosze kawy z pewnością rozsmakują się w pysznych ciastach i deserach z jej dodatkiem.

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag gorzkiej czekolady, 10 dag krówek, 300 ml śmietany kremówki 36 proc., 100 ml śmietany kremówki 30 proc., po 30 dag masła i cukru, 50 dag mąki pszennej, 5 jajek, 150 ml mleka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka kakao, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki kawy cappuccino w proszku, owoce do dekoracji.

Przepisy na temat: ucieranie kawy