• Informacje na temat:

    ucieranie kawy

Artykuły na temat: ucieranie kawy
  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Ucierany placek z kruszonką

    Idealny do kawy.

  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    Na spody: 20 dag masła, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 4 jajka, 35 dag mąki, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: 1 torebka budyniu waniliowego, 1 szkl. mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag masła roślinnego, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku. Dodatkowo: drobne owoce w cukrze do udekorowania ciasta tłuszcz i mąka do foremek.

  • Ciasto marmurkowe z masłem orzechowym

    Idealne do kawy.

  • Babka kokosanka

    Pyszna do kawy.

  • Ciastka cytrynowo-czekoladowe

    Ciastka idealne do kawy.

  • Lekki tort z kremem budyniowym

    Na wyjątkową uroczystość lub do popołudniowej kawy.

  • Migdałowe magdalenki

    Lubicie do popołudniowej kawy zjeść ciasteczka. Te pasują doskonale i mają mało kalorii.

  • Kawa na ławę

    Smakosze kawy z pewnością rozsmakują się w pysznych ciastach i deserach z jej dodatkiem.

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag gorzkiej czekolady, 10 dag krówek, 300 ml śmietany kremówki 36 proc., 100 ml śmietany kremówki 30 proc., po 30 dag masła i cukru, 50 dag mąki pszennej, 5 jajek, 150 ml mleka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka kakao, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki kawy cappuccino w proszku, owoce do dekoracji.

Przepisy na temat: ucieranie kawy
  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...1380 kJ/330 kcal Wieniec kawowo-mandarynkowy Składniki: - ciasto wg przepisu podstawowego , - 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, - 2 łyżki + 1 łyżeczka kakao, - 100 ml mleka, - puszka mandarynek (314 ml), - 150 kwaśnej śmietanki, - 500 g mascarpone, - 100 g cukru, - 2 opakowania śmietan-fixu, - 200 g śmietany 36 proc., - kakao do dekoracji, - czekoladowe ziarnka kawy, - tłuszcz...

  • Piaskowy kołacz na maślance

    Ciasto idealne do porannej kawy...

  • Babeczki jeżynowe

    Idealne do porannej kawy...

  • Murzynek z owocami leśnymi

    Smakuje wyśmienicie do porannej kawy...

  • Kopuła pod kruchą bezą

    Smaczne ciasto po porannej kawy...

  • Muffinki kawowe

    Doskonały dodatek do kawy...

  • Ptysie z waniliowym kremem

    Idealny dodatek do kawy...

  • ...2 łyżki rozpuszczalnej kawy; 1żółtko; 30 ml wódki; 3 łyżeczki cukru...

  • ...na ciasto: 20 dag mąki, 15 dag orzechów laskowych, 4 jaja, 15 dag masła, 15 dag cukru, 10 dag czekolady deserowej, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat rumowy; na poncz: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, łyżka spirytusu lub rumu; do dekoracji: gotowa polewa czekoladowa...

  • Deser Tiramisu a’la Dr Gurgul

    Sposób przygotowania Przy pomocy miksera ucieramy żółtka z cukrem i kakao na czekoladowy kogel-mogel. Do masy dodajemy stopniowo serek Mascarpone i dalej ubijamy całość na gładką puszystą masę. Do kawy dodajemy koniak. Nasączone tak przygotowaną kawą biszkopty Dr Gurgul i krem układamy warstwami. Deser posypujemy wiórkami czekolady i wstawiamy do lodówki na 4 godziny.