• Informacje na temat:

    ucieranie masła na puch

Artykuły na temat: ucieranie masła na puch
  • Suflet lekki jak puch

    Suflet czekoladowy Składniki na 4 porcje: 25 dag ciemnej gorzkiej czekolady, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 15 dag cukru pudru, 5 jaj, 2 łyżki kakao, 5 dag masła 1. Śmietanę wcześniej(...) 1. Jajka umyj, osusz i rozbij, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzyj na puch z łyżką drobnego cukru oraz cukrem wanilinowym. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce twarożku, następnie oba rodzaje...

  • Składniki na 12 porcji: Na kruche ciasto: 15 dag mąki, 3 dag cukru pudru, szczypta soli, 7 i 1/2 dag masła, 1 jajko, tłuszcz i mąka do formy. Na ciasto ucierane: 12 i 1/2 dag masła, 10 dag cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 2 jajka, 20 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 30 dag czereśni, 4 łyżki marmolady czereśniowej, 2 łyżki płatków migdałowych, cukier puder.

  • Miodownik

    ...krem, wsypać cukier zwykły i kaszę mannę, gotować ok. 4 minuty, nieustannie mieszając. Gdy kasza zgęstnieje, zdjąć z ognia, wystudzić. Masło utrzeć na puch, pod koniec ucierania dodawać porcjami puder...

  • Pijany kokosek

    Składniki na formę 25 x 25 cm 25 dag słonych krakersów • 1/2 l mleka • 2 żółtka • 2 łyżki mąki pszennej • budyń śmietankowy • 16 g cukru waniliowego • 25 dag masła 82 proc. • 1/2 szklanki cukru • 100 ml likieru kokosowego • 15 dag wiórków kokosowych . Wierzch: • 10 dag wiórków kokosowych • czubata łyżka masła • łyżka cukru pudru.

  • Sernik Amaretto

    Składniki na 16 porcji. Spód:  150 g ciastek amaretto  4 łyżki miękkiego masła. Sernik:  50 g miękkiego masła  130 g cukru  3 jajka o temp. pokojowej  500 g twarogu półtłustego, kilkakrotnie zmielonego, o temp. pokojowej  200 g słodkiej śmietanki (kremówki)  50 g mąki ziemniaczanej  50 g mielonych migdałów (bez skórki)  100 ml likieru amaretto o temp. pokojowej.

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 150 g masła, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru. Masa: 1 kg mielonego twarogu, szklanka cukru, 5 jajek, 1/2 kostki masła, szklanka śmietany 36%, 1 cytryna. Wierzch: szklanka śmietany 22%, 3 łyżeczki cukru.

  • Szybkie ciasto jabłkowo-orzechowe

    Składniki: 32 okrągłe biszkopty, 4 jabłka, 2 galaretki czerwone, 2 i 1/2 szkl. startych orzechów włoskich, szkl. cukru pudru, 20 dag masła, jajko (sparzone wrzątkiem).

  • Babka z krówkami  i ajerkoniakiem

    Składniki: 20 dag masła, 15 dag cukru, 4 jajka, 26 dag mąki pszennej + łyżka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag kruchych krówek (dałam 6 sztuk), 100 ml ajerkoniaku, tłuszcz i mąka do blaszki . Polewa: 100 ml śmietanki 30 proc., 10 dag masła, 7 dag brązowego cukru, 5 dag kruchych krówek (dałam 3 sztuki) i do dekoracji.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 15 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Na krem: 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 10 dag cukru, 13 dag mięk kiego masła, 20 dag orzechów włoskich, 10 dag orzechów laskowych. Ponadto: 8 dag gorzkiej czekolady, 8 dag masła...

  • Skład na 12 porcji: ● 500 g maku ● szklanka śmietanki 30-proc. ● cukier waniliowy ● 250 g mąki ● 120 g cukru ● 3 jajka ● 120 g masła ● 750 g gruszek ● sok z całej cytryny ● 2 łyżki kaszy manny ● szczypta soli...

Przepisy na temat: ucieranie masła na puch
  • Ciasta rajskie i diabelskie, czyli wypieki doskonałe

    Ciasto rajskie (torta paradiso), jasne i lekkie jak puch i ciemne, diabelskie (torta del diavolo) - to wyśmienite, popularne we Włoszech i łatwe w przygotowaniu wypieki. Są doskonałe jako zastrzyk energii razem z poranną kawą i deser po posiłku.

  • Wykonanie: Maslo utrzec z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puch.Dodawac po jednym zoltku,nie przerywajac ucierania.Gdy masa bedzie gladka dodawac po jednej lyzce zmielonego bialego sera.Calosc utrzec na jednolita mase. Polowe masy twarogowej przelozyc do osobnego naczynia i dodac syrop wisniowy.Calosc zmiksowac az masa serowa bedzie w jednolitym kolorze. Do prostokatnej foremki wlozyc...

  • Sernik wiedeński

    Składniki Spód: 25 dag mąki pszennej 15 dag masła Żółtko 8 dag cukru łyżka śmietany 18 proc. Masa: 1 kg twarogu sernikowego 10 jajek szklanka cukru pudru 20 dag masła 2 łyżki(...) zagnieć ciasto. Połóż je na talerzu, przykryj drugim, chłodź godzinę w lodówce. 2. Składniki sypkie przesiej. Utrzyj masło z cukrem pudrem na puch, dodawaj po 1 żółtku, ciągle ucierając. Porcjami dodawaj...

  • Mały murzynek

    Składniki na 4 porcje: - 8 dag miękkiego masła, - 4 żółtka, - 8 dag cukru, - 7 dag całych migdałów, - laska wanilii, - 8 dag gorzkiej czekolady, - 4 białka, - masło do smarowania foremek, - 200 ml śmietanki 30 proc. Przygotowanie: 1. Masło utrzyj z żółtkami na puch. Dodaj 6 dag cukru i ucieraj dalej, aż się rozpuści. Do masy dosyp zmielone migdały oraz rdzeń z laski wanilii...

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ...:  ●2 tabliczki czekolady deserowej ●8 jajek ●15 dag masła ●opakowanie cukru waniliowego ●15 dag cukru ●15 dag mąki ●łyżeczka proszku do pieczenia ●2-3 łyżki cukru pudru ●słoik (35 dag) marmolady(...) wołowej ●1/2 rzepy ●łyżka pasty truflowej ●20 dag masła ●50 ml koniaku ●sól, pieprz ●bagietka ●szparagi, np. ze słoika Przepis: Plastry mięsa (3-4 cm) usmaż na maśle, dodaj pastę i koniak. Podduś...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz: czekolada, puszka słodkiego mleka skondensowanego, słoik marmolady, 10 dag marcepanu Przygotowanie: 1. Marcepan pokrój w kosteczkę. Miękkie masło utrzyj na puch. Ucierając dodawaj po kawałku marcepan...