• Informacje na temat:

    ucieranie masła na puszyste

Artykuły na temat: ucieranie masła na puszyste
  • Migdałowe ciasto ucierane

    Zamiast mielonych migdałów użyjmy orzechów.

  • Ucierany placek orzechowo-batatowy

    ...1. Słodkie ziemniaki obrać, drobno zetrzeć. Orzechy posiekać. Utrzeć 200 g masła ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Składniki: 200 g masła w temp. pokojowej ● 3/4 szklanki cukru ● łyżka cukru waniliowego ● 3 jajka w temp. pokojowej ● 2 szklanki mąki ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● opakowanie budyniu waniliowego (ew. śmietankowego) ● cytryna.

  • Ucierany placek z kruszonką

    ...1. Stopić 350 g masła. Do miseczki wsypać 500 g mąki, 250 g cukru oraz 2 torebki cukru wanilinowego. Dodać szczyptę soli. Wlać stopione masło, rękoma zagnieść kruszonkę. Wstawić ją do lodówki. 2. W drugiej miseczce utrzeć 250 g masła z 200 g cukru i jedną torebką cukru wanilinowego. Masę wymieszać ze skórką otartą z cytryny i szczyptą soli. Ucierać mikserem 4-5 minut. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Puszysta pianka z jagodową polewą

    Masło ucieramy z cukrem i cukrami waniliowymi na puszystą pianę. Stopniowo dodajemy jaja, by połączyły się z masą. Mąkę kukurydzianą dodajemy do mleka,...

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 12 dag masła, 10 dag cukru pudru, 10 dag mielonych migdałów, 15 dag mąki pszennej, 1 jajko. Nadzienie: 50 dag ciemnych śliwek, po 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich i migdałów, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki miodu lub brązowego cukru, 1 gwiazdka anyżu, 1 płaska łyżeczka cynamonu, szczypta kardamonu.

  • Puszysta krajanka brzoskwiniowa

    ...1. Brzoskwinie przełożyć na sitko, aby ociekły z zalewy. Utrzeć 200 g masła z 175 g cukru. Kolejno wbijać 4 jajka. Przesiać 225 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy maślanej. Wlać mleko. Wymieszać mikserem. Blachę (35x40 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Resztę mąki wymieszać z 60 g cukru, cynamonem i resztą masła...

  • Składniki: 1,3 kg czerwonych porzeczek, 25 dag masła albo margaryny, 32,5 dag cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, sól, 4 jajka, 25 dag mąki pszennej, 7,5 dag mąki ziemniaczanej, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 30 dag śmietany kremówki, listki mięty do dekoracji, tłuszcz i mąka do blachy...

  • Ucierany placek z kruszonką

    ...1. Stopić 350 g masła. Do miseczki wsypać 500 g mąki, 250 g cukru oraz 2 torebki cukru wanilinowego. Dodać szczyptę soli. Wlać stopione masło, rękoma zagnieść kruszonkę. Wstawić ją do lodówki. 2. W drugiej miseczce utrzeć 250 g masła z 200 g cukru i jedną torebką cukru wanilinowego. Masę wymieszać ze skórką otartą z cytryny i szczyptą soli. Ucierać mikserem 4-5 minut. Kiedy masa będzie puszysta...

  • Ciasto ucierane w czekoladzie

    Zamiast mielonych migdałów możesz użyć wiórków kokosowych.

Wideo na temat: ucieranie masła na puszyste
  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    masła; 1 cukier waniliowy; starta skórka z 1 cytryny; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 10 dag rodzynek; 2 łyżki mąki; 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej; 8 jaj. Przygotowanie: Rodzynki(...) otrzymaniu puszystej masy wmieszać ser i dalej ucierać na jednolitą konsystencję, po czym wmieszać budyń, wymieszany z proszkiem do pieczenia, startą skórkę z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki i skórkę

Przepisy na temat: ucieranie masła na puszyste
  • Puszyste ucierane

    Składniki na ok. 10-12 porcji: 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 250 g masła łyżka cukru waniliowego 500 g rabarbaru plus łyżeczka cukru waniliowego i łyżeczka cukru kryształu masło i bułka do wysypania formy Sposób przygotowania: 1. Rabarbar umyj i pokrój na 3-4 cm kawałki. Zasyp cukrem i cukrem waniliowym. Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym do...

  • Ucierany cynamonowiec

    Składniki na 10-12 porcji: Ciasto: 12 dag masła 10 dag cukru pudru 10 dag mielonych migdałów 15 dag mąki pszennej 1 jajko; Nadzienie: 50 dag ciemnych śliwek po 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich i migdałów 2 łyżki masła 2 łyżeczki miodu lub brązowego cukru 1 gwiazdka anyżu 1 płaska łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu Sposób przygotowania...

  • Ucierane ciasto cytrynowe

    Idealne dla miłośników orzeźwiających smaków

  • Rolada z likierem kawowym

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą i ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą jasnokremową...

  • Na jesienne smutki - ciasto marchewkowe

    Pachnące zamorskimi przyprawami, puszyste i wilgotne. Ciasto marchewkowe z pewnością uprzyjemni pochmurne, jesienne popołudnie. Nie tylko smakuje, ale i wspaniale pachnie. Wykonanie tego smakołyku nie jest zbyt trudne.

  • Babka parzona

    Nietypowy sposób przygotowania sprawia, że ciasto jest wyjątkowo lekkie i puszyste.

  • Piaskowa tęcza

    Składniki na 16 porcji: 50 dag masła 40 dag cukru szczypta soli 2 op. cukru waniliowego 8 jajek 60 dag mąki pszennej 15 dag mąki ziemniaczanej 1 duże op. proszku do pieczenia 200 ml mleka barwniki spożywcze w siedmiu kolorach tęczy 1 op. błyskawicznego kremu do tortów o smaku waniliowym tłuszcz i mąka do tortownicy Sposób przygotowania: 1. Miękkie masło...

  • Babka z makiem i kardamonem

    Sposób przygotowania 1. Figę potnij w cienkie plasterki. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z solą, kardamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy...

  • Kołacz śliwkowy

    Dla miłośników wypieków z owocami

  • Żurawinowa pokusa

    Ciężko nie skusić się na kawałek!