• Informacje na temat:

    ucieranie zoltek mikserem

Artykuły na temat: ucieranie zoltek mikserem
  • Placek ucierany z owocami

    Przygotowanie: Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem. Oddziel żółtka od białek i kolejno dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wlej śmietanę lub jogurt i znów utrzyj. Przesiej mąkę przez sito. Wymieszaj ją z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodawaj powoli po łyżce do masy, wszystko ucierając mikserem. Ubij ze szczyptą soli białka na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj...

  • Przygotowanie: ok. 60 minut. 1. Jeżyny przebrać, opłukać, osuszyć. Masło utrzeć z 20 dag cukru i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do masy maślanej wbijać kolejno żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dobrze wymieszać mikserem. 2. Tortownicę o śr. 26 cm...

  • ...kremówki, resztę ubij mikserem na sztywno z cukrem waniliowym. Bitą śmietanę połącz z tężejącą masą waniliową. Blaty przełóż powstałym kremem waniliowym. Ciasto schładzaj 3 godziny. Odłożoną śmietanę...

  • Ciasto ucierane z bezą

    Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 0,80 zł 1. Śliwki myjemy, drylujemy. Stopione masło chłodzimy. Żółtka ucieramy z połową szklanki cukru pudru. Do osobnej miski wsypujemy mąkę, zalewamy wodą, dodajemy mleko i mieszamy, aż składniki się połączą. 2. Do ciasta dodajemy utarte żółtka, masło i proszek do pieczenia, mieszamy mikserem, aż ciasto stanie się jednolite i gładkie. Przekładamy...

  • Ucierane ciasteczka cytrynowe

    Utrzeć 20 dag masła z 15 dag cukru oraz szczyptą soli na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka. Dolać mleko. Mąkę pszenną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do masy maślanej. Całość dobrze wymieszać mikserem. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem, oprószyć tartą bułką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Przygotowanie: Zrób masę budyniową: Pół szkl. mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj z żółtkami, cukrem wanil. i mąką ziemniaczaną. Dodaj do gotującego się mleka, mieszając, by nie powstały grudki. Gotuj ok. minutę, aż zgęstnieje. Ostudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszysto. Dalej miksuj, dodając chłodny budyń. Z ciasta wytnij zwierzaka...

  • Sernik marcepanowy z bakaliami

    .... Wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywno, porcjami domieszać do masy serowej. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować. Tortownicę (śr. 26cm) wyłożyć pergaminem. Spód wylepić przygotowanym ciastem. Na cieście...

  • Ciasto z musem czekoladowym

    Przygotowanie: Jajka włóż do bardzo ciepłej wody, aby się ogrzały. Przesianą mąkę wymieszaj z kakao. Masło roztop, wystudź. Do jajek dodaj cukier, ucieraj mikserem przez 10-15 min na jasną, puszystą masę. Stopniowo dosypuj suche składniki, mieszając ciasto łyżką. Na koniec dodaj roztopione masło i bardzo delikatnie wymieszaj. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 35-40 minut...

  • Jeżynowa tarta  z kremem budyniowym

    ..., energicznie mieszam. Studzę. 3. Masło ucieram mikserem. Nie przerywając ucierania, dodaję po łyżce wystudzonego budyniu (krem ma być gładki). Zimny spód smaruję konfiturą, rozkładam na nim krem, na to...

Przepisy na temat: ucieranie zoltek mikserem
  • ...przerwy ubijając trzepaczką tak, żeby cukier całkowicie się rozpuścił. Następnie zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na 10 minut. B. Żółtka ubijać z pozostałym cukrem - mikserem na średniej(...) krzepnąć, wyjąć i znów ubijać mikserem na wysokich obrotach na puszystą pianę. Wstawić do zamrażalnika. Nasza rada Krem podczas podgrzewania w żadnym wypadku nie może się zagotować! Jeżeli znasz...

  • Deser Tiramisu a’la Dr Gurgul

    Pyszny deser, w sam raz na jesienne popołudnie

  • Babeczki jeżynowe

    Sposób przygotowania Jeżyny umyj, osącz i dobrze osusz. Kilka owoców odłóż do dekoracji, resztę pokrój na kawałki. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Potem dodaj 1/2 szkl. cukru pudru, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, szczyptę soli oraz śmietanę. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do...

  • Murzynek z owocami leśnymi

    Sposób przygtowania 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść formę o średnicy 22 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia.  2. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Ucieraj je, aż powstanie gładka masa.  3. W rondelku rozpuść cukier w wodzie. Dodaj gorący syrop do czekolady i wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Dodaj esencję waniliową i żółtka.  4. Mikserem ubij białka na sztywną pianę...

  • Sernik wiedeński

    Sposób przygotowania Pomarańczę sparz, wytrzyj do sucha. Z owocu zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, porcjami dodaj zmielony twaróg oraz sok i skórkę z pomarańczy. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dołóż do masy serowej. Wsyp budyń i proszek do pieczenia. Ponownie całość utrzyj mikserem. Białka...

  • Muffinki z kremem

    Sposób przygotowania Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Dodaj 1/2 szkl. cukru pudru, skórkę cytrynową oraz śmietanę. Całość utrzyj mikserem. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodaj do ucieranej masy na przemian z pianą z białek. Formę do pieczenia muffinek (z 12 wgłębieniami) wyłóż papierowymi...

  • Ciasto z gruszkami

    Sposób przygotowania 1. Czekoladę stop i wystudź. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka kolejno dodaj do ucieranej mikserem masy maślanej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Małymi porcjami domieszaj do masy. Dodaj mielone migdały oraz czekoladę i rum. Jeszcze raz dobrze wymieszaj całość mikserem.  2. Białka ubij na sztywno...

  • Kruche tartaletki z kremem maślano-cytrynowym i owocami

    Sposób przygotowania Wykonanie domowego masła: Trzy schłodzone śmietanki wlać do miski, a następnie ubić ręcznym mikserem, aż do momentu oddzielenia się tłuszczu od maślanki (ok. 7-8 minut(...) chwilę ubijać. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć mikserem. Do utartego masła, małymi porcjami dodawać wcześniej ubite białka i dalej ucierać do całkowitego połączenia. Do gotowego kremu dodać sok...

  • Pascha cytrusowa

    Twaróg zmiel i dodatkowo przetrzyj przez sitko, aby był idealnie gładki. Kandyzowane skórki cytrusów drobno posiekaj. Śmietanę mocno podgrzej. Żółtka utrzyj z cukrem. Do masy żółtkowej cienkim strumieniem dolej gorącą śmietanę. Stale ucieraj mikserem. Do masy śmietanowo-żółtkowej dodaj masło, twaróg i rdzeń wanilii. Dołóż skórki z cytrusów. Całość dobrze wymieszaj. Gazę kilka razy złóż, zmocz...

  • Czereśnie - smaczne i zdrowe

    ...proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany, cukier waniliowy, szczyptę soli i pół kg wydrylowanych czereśni. Ucieramy mikserem żółtka, cukier, cukier waniliowy i margarynę, pokrojoną w kostkę. Ucieramy tak...