• Informacje na temat:

    ucierany biszkopt z czarną porzeczką

Artykuły na temat: ucierany biszkopt z czarną porzeczką
  • Składniki na 12-15 porcji: ½ szklanki mąki ziemniaczanej, ½ szklanki mąki pszennej, 4 jajka, 1 szklanka oleju słonecznikowego, ¾ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, aromat waniliowy, skórka otarta z 1 cytryny, 40 dag czarnych porzeczek Ponadto: margaryna oraz bułka tarta do formy lub papier do pieczenia, cukier puder

  • Słodki Puchatek

    Składniki: Biszkopt: 6 jajek, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia; Krem budyniowy: 1/2 l mleka, 2 budynie śmietankowe, 2 łyżki cukru wanilinowego, 20 dag masła, 2 łyżki cukru; Masa śmietanowa: 1/2 l śmietanki 30 proc., 4 łyżki cukru pudru, 25 dag serka mascarpone, 10 dag białej czekolady, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki...

  • .... Od razu po upieczeniu biszkopt przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem. Zdjąć pergamin, a ciasto pokroić na trzy paski. 2. Dżem porzeczkowy podgrzać. Przetrzeć przez gęste sitko 2/3 dżemu(...) rozsmarować na biszkoptach przełożonych dżemem i przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. 3. Marcepan zagnieść z 3,5 dag cukru pudru, 1/3 masy ufarbować na żółto, resztę na zielono. Zielony marcepan...

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanej tortownicy i piecz 40-45 minut w temp. 175° C. Po upieczeniu biszkopt pozostaw w formie, aby ostygł. 2. Przygotuj masę do przełożenia biszkoptu(...) dobrze połączyły, a masa nie zwarzyła. 3. Zupełnie już wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty (użyj do tego szerokiego noża, nitki lub żyłki). Nasącz łyżką rumu pierwszy blat, następnie rozsmaruj na...