• Informacje na temat:

    ucierany krem ciasto w-z

Artykuły na temat: ucierany krem ciasto w-z
  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    Na spody: 20 dag masła, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 4 jajka, 35 dag mąki, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: 1 torebka budyniu waniliowego, 1 szkl. mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag masła roślinnego, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku. Dodatkowo: drobne owoce w cukrze do udekorowania ciasta tłuszcz i mąka do foremek.

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag masła, 30 dag cukru, 6 jajek, 50 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 7,5 dag suchego mielonego maku, 600 ml mleka, 5 łyżeczek żelatyny, 25 dag malin, 2 op. błyskawicznego kremu cytrynowego – każde na 200 ml mleka 50 dag jogurtu naturalnego maliny do dekoracji, tłuszcz do formy...

  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza,...

  • Składniki na 16 porcji: 4 jajka, 6 dag masła, 11 dag cukru, sól, 16 dag mąki pszennej, 2 łyżki mielonych migdałów, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 łyżeczek żelatyny, 45 dag kwaśnej śmietany, 4 łyżki soku z cytryny, 100 ml likieru waniliowego, 35 dag śmietany kremówki, 1 torebka cukru waniliowego, bezowe grzybki do dekoracji, tłuszcz i bułka tarta do formy.

  • Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym

    Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym.

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • Skład na 12 porcji: Ciasto: ● 2 jajka ● 125 g mąki ● 60 g masła ● 100 g cukru ● 50 g posiekanych orzechów laskowych ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● aromat pomarańczowy Krem: ● 250 g zmielonego białego sera ● 1 galaretka cytrynowa ● 1 żółtko ● 2 łyżki cukru pudru ● 2 łyżki cukru ● 4 czerwone grejpfruty ● 50 g posiekanych orzechów laskowych ● 2 łyżki cukru ● 4 czerwone grejpfruty...

  • Składniki na 12 porcji: 3 jajka, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju, tłuszcz i mąka do formy. Krem: szklanka mleka, 5 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki masła, 4 brzoskwinie, galaretka, pół szklanki orzechów.

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Krem budyniowy: gotujemy gęsty budyń waniliowy (weź- my o pół szklanki mleka mniej niż w przepisie na torebce). Miksujemy z 3/4 kostki masła i 2-3 łyżkami...

Przepisy na temat: ucierany krem ciasto w-z
  • Ciasto orzechowe

    ...     Sposób przygotowania Kostkę do piecze nia Kasia utrzeć z cukrem pudrem. Dolać likier orzechowy. Wbić po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy. Ciasto rozdzielić. Rozsmarować na spodach dwóch tortownic wyłożonych pergaminem.Piec 30 minut w temp. 180 st. Kostkę do pieczenia np. Kasia Ekstra utrzeć z cukrem pudrem oraz kakao. Krążki ciasta...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Serce z kremem malinowym

    Składniki na 6 porcji: Ciasto: - 3 łyżki masła, - szczypta soli, - łyżka cukru, 2 szklanki mąki, - 4 jajka. Krem: - 25 dag malin z syropu lub mrożonych, - 20 dag twarożku, - 4 łyżki cukru pudru, - łyżeczka skórki startej z cytryny, - pojemnik śmietany kremówki. Przygotowanie: Zagotować 1/4 litra wody z masłem, solą i łyżką cukru. Do wrzątku wsypać szybkim ruchem całą mąkę. Ucierać...

  • Kremówka w polewie

    Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem i solą. Miękkie masło zmiksuj z cukrami.

  • Jabłecznik w sosie karmelowym

    Słodziutki i zarazem lekko kwaskowy. Niezwykle udane połączenie smaków i aromatów. Ciasto idealne na wszystkie domowe uroczystości!

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek (o wymiarach 40 x 60 cm). 2. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę powoli wsypując pozostały cukier(...). Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Gotowane żółtka przetrzeć przez sitko, dodać do mąki razem z migdałami i cukrem. Wlać surowe żółtko i aromat, szybko zagnieść gładkie, lśniące ciasto. Uformować kulę...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder, likier kokosowy i ananasa wyrobić. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut i wyrównać nożem. Marcepan rozwałkować (26x30 cm). Konfiturę wymieszać z dwoma łyżkami gorącej wody. Jedną trzecią...

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    .... Takie gotowanie to ja rozumiem! Od niepamiętnych czasów jestem ogromną fanką zup, a od kilku lat namiętnie gotuję kremy. Nic nie rozgrzeje i nie nasyci lepiej jak gęsty i aromatyczny krem. W książce "Hoffen Chef Express Łatwe Gotowanie" znalazłam przepis na krem z marchwi i szybko zabrałam się za jego przygotowanie. Taki krem to spora dawka beta karotenu (marchew), białka roślinnego (soczewica...

  • Torcik „Leśny mech”

    .... Żelatynę namocz w zimnej wodzie, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Delikatnie wymieszaj krem. Ciasto rozetnij. Blaty przełóż 1/2 kremu, resztę(...)Sposób przygotowania Szpinak rozmroź i dobrze osącz. Jajka utrzyj z cukrem.  Pod koniec wlej olej oraz olejek waniliowy. Mąkę połącz  z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dołóż...

  • Kremówka „Trzy smaki”

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto(...) mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty.  3. Resztę masła...