• Informacje na temat:

    udka po chińsku

Artykuły na temat: udka po chińsku
  • Składniki na 4 porcje: 1 kurczak podzielony na porcje, 2 łyżki oleju, 2 papryczki chili, 1/4 szkl. białego wina, 1 szkl. bulionu drobiowego, 1 puszka mleka kokosowego (ew. 2 szkl. śmietany wymieszanej z 5 łyżkami wiórków kokosowych), 1 czerwona papryka, 1 pęczek dymki, 2 łyżki sosu sojowego, pieprz, limonka i kolendra do dekoracji.

  • ​Tartaletki z kaczką w cieście filo

    ...wymieszaj. Dodaj grzyby i wodę z moczenia, wlej wino. Pokrusz ciastka i wsyp okruszki do sosu, mieszaj aż zgęstnieje. Przełóż kacze udka na patelnię z sosem i duś aż mięso zacznie odchodzić od kości, a większość sosu odparuje. Uformuj z ciasta filo niewielkie miseczki i piecz aż będą chrupkie. Pokrój mięso jednego kaczego udka na drobne kawałki, a drugie kacze udko pokrój w plastry. Posmaruj...

  • Składniki na 4 porcje: ● 30 dag grubego makaronu chińskiego ● duże udko kurczaka ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pół czerwonej papryki ● garść fasolki chińskiej ● sól ● pieprz ● szczypta trawy cytrynowej ● suszone oregano ● majeranek ● sos sojowy ● tłuszcz do smażenia ● pół kulki mozzarelli ● świeże zioła.

  • Historie dworcowe

    Pani Kasia zna tu, na Zachodnim, wszystkich. Taksówkarzy, złodziei, właścicieli sklepików, bezdomnych i handlujących w przejściach podziemnych tymi wszystkimi tanimi chińskimi przedmiotami, które jakimś cudem sprzedają się na tyle, żeby można było zarobić na życie…

  • Partnerstwo wschodnie

    ...i makaron po chińsku, japońsku, wietnamsku. Smażony ryż po kantońsku z kurczakiem, rybą i kiełkami fasoli (na 4 porcje) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 20 Składniki: 80 ml oleju roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki...

  • .... Zaprosiliśmy z tej okazji  dziadków z dwojga stron na  uroczysty obiad, zrobilam dania wystawne, bo bukiet surówek, mięso dusozne w sosie plus ziemniaki i pieczone udka kurczaka z pieczonymi...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Smok już bardziej usmiechnięty Chiny - część II

    ...sosu, dokładnie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, i ciągle mieszając usmażyć mięso, aż zmieni kolor (udka ok. 2 min, piersi ok. 1 min). Przełożyć na talerz. Wok rozgrzać ponownie + 2 łyżki...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Hiszpańska paella Składniki na 6 porcji: 6 pałeczek (podudzi) kurczaka, 30 dag boczku, 30 dag ryżu, 2 cebule, po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce, szklanka mrożonego groszku, litr bulionu drobiowego, 8 łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, łyżeczka ostrej papryki, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, biały i czarny mielony pieprz Przygotowanie: 1. Udka opłucz pod zimną bieżącą wodą, osusz...

  • ...byly ...zabie udka. Po holendersku to sie zabie posladki lub dupki nazywa, czyli kikkerbilletjes. I na to nikt z nas ochoty nie mial ... i odwagi chyba tez! Ktos z nas o tym wspomnial w obecnosci(...) ogromne, pieczone ropusze udka. Kaatje, wszyscy je jedlismy? A kto ja zlapal? I kto ja upiekl? Kaatje, nie wiem jakie masz plany na jutro, ale nie mysl, ze sie latwo od dziennikowych urodzin wywiniesz...

Przepisy na temat: udka po chińsku
  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    ...żółtego. Sposób przygotowania Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż...

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...z makaronem Obsmaż udka na oleju. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, posiekany czosnek, pieprz. Zalej 1,5 l wody. Gotuj powoli godzinę. Wyjmij udka. Obierz mięso ze skóry i kości. Wrzuć ponownie do...

  • Jak gotuje Murakami?

    ...4 porcje: 4 udka kurczaka Kawałek imbiru (ok. 1 cm) 4 łyżki sake 1 marchewka 1 pomidor ½ ogórka Kilka liści sałaty karbowanej Sos: 4 łyżki pasty sezamowej (tahina) 2 łyżki cukru 2 łyżki(...) pasty z fasolki azuki (można kupić gotową, albo ugotować namoczoną wcześniej fasolkę azuki w wodzie a potem odcedzić i utrzeć z cukrem, w Japonii są 2 rodzaje pasty - z grudkami tsubuan- ucierania...