• Informacje na temat:

    udka smażone w panierce

Artykuły na temat: udka smażone w panierce
  • Podstawowe składniki: 4 większe udka lub 8 małych mała włoszczyzna, 5 łyżek mąki tortowej, 5 łyżek mąki gruboziarnistej, 3 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanych listków estragonu (może być suszony) olej do smażenia...

  • Przygotowanie: Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Udka posyp solą i pieprzem. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Kaszkę wsyp do miseczki. Dodaj szczyptę soli, kminek oraz słodką i ostrą(...) wymieszaj. Sałatkę przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Udka w polencie podawaj z przygotowaną sałatką.

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ...w garnku, na odrobinie tłuszczu. Te ziemniaczki sprawiają, że pachnie cały dom. Mięso zaś skropione cytryną i panierowane – w panierce jest drobno starta skórka z cytryn jest wyjątkowo delikatne w smaku(...), duża, płaska fasolka szparagowa. Do tego trochę makaronu, ziemniaków, quinoa i innych kasz. Z mięs zaledwie pieczone udka z kurczaka za to sporo pstrąga, śledzi i jajek też.

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    ...minut Porcja: 495 kilokalorii Udka w panierce płatków Składniki na 4 porcje: 8-12 niewielkich udek kurczaka, 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 1-2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia(...) więcej, tym udka będą bardziej pikantne. Do marynaty włóż udka, wymieszaj i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Z mleka, mąki, jajek i proszku do pieczenia przygotuj ciasto jak na naleśniki...

  • Lekkie menu na upały

    Radzimy, według jakich zasad układać letni jadłospis, by dzieci nawet jedząc mniej, nie jadły... mniej zdrowo.

  • ..., to picie sie uzupelnia sie samo. No. A po trzecie to ich trzy zostalo. Z szesciu sztuk ( czy - z pieciu..? Nie pamietam juz...) No. Prawdopodobnie na rosol poszly. A moze na smazone udka czy tam jeszcze moze na piersi (kurcze oczywiscie piersi) w panierce. A moze i na to i na tamto. I jajka mialy tez. Szesc sztuk. Jedno zduszone, czyli- piec. A ile czasu te nieszczesne trzy kury mogly znosic te...

Przepisy na temat: udka smażone w panierce
  • Pomysły na obiad

    Pyszne i chrupiące Aby udka kurczaka były smaczne, soczyste i dopieczone w środku, a do tego chrupiące z wierzchu, musisz kolejno obtaczać je w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej, a następnie smażyć we frytownicy lub w dużym rondlu na głębokim oleju. Temperatura tłuszczu powinna wynosić 180 st. Czas smażenia udek to około 15 minut. Skórkę cytrusów przed obraniem musisz wyszorować...