• Informacje na temat:

    układanie półmisków

Artykuły na temat: układanie półmisków
  • Składniki: 1 duży bakłażan (lub dwa małe), oliwa, 2-3 ząbki czosnku, 4 dojrzałe pomidory, 20 dag sera typu bałkańskiego, pół pęczka bazylii, 200 dag gęstego jogurtu 3sok z połowy cytryny, pół ogórka, sól, grubo tłuczony pieprz

  • Skład na 5 porcji: ● 8 jajek ● 1/2 opakowania mieszanki różnych sałat ● 100 g małych krewetek z zalewy ● sól i pieprz grubo zmielony do smaku Sos: ● 1 opakowanie sosu koperkowo-ziołowego do sałatek ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka wody ● 1/2 pęczka koperku.

  • Bukiet warzyw z dipami jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych surówek i sałatek.

  • Jabłka do lodówki, ogórki na półmisek - czyli jak przechowywać warzywa i owoce?

    Warzywa i owoce są podstawowym element zdrowej diety. To naturalne źródło witamin, cennych składników odżywczych i minerałów, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przechowywane we właściwych warunkach, zachowują świeży smak i dobroczynne właściwości. Co zatem należy zrobić aby im te warunki zapewnić?

  • Smak chwili

    Sama, z Norą Jones szepczącą w tle, Laurel wyczarowała z kwadratu masy cukrowej wstążkę eleganckiej, jadalnej koronki. Nie słyszała muzyki, która miała raczej wypełniać powietrze, niż dostarczać rozrywki, kiedy mozolnie układała słodkie dekoracje na drugim z czterech pięter tortu.

  • Skład na 4 porcje: ● 200 g łososia wędzonego ● owoc awokado ● różowy grejpfrut ● pomarańcza ● cytryna ● łyżka soku z cytryny ● zielona sałata ● świeży koper

  • Składniki dla 4 osób: 4 brzoskwinie • 20 dag sera pleśniowego blue • 10 dag wędzonego boczku • 4 liście sałaty dekoracyjnej • łyżka posiekanej natki pietruszki • łyżka posiekanego szczypiorku • 2 łyżki oleju • sól • pieprz

  • Jajka z farszem chrzanowym

    Składniki: 6 jajek, kilka plastrów szynki, 2 łyżki żółtego sera startego drobno,  łyżeczka ostrego chrzanu, łyżka majonezu, pieprz, czarne oliwki zielone, oliwki nadziewane papryką, listki kolendry.

  • Pieczeń z fasolką i marchewką z ziołami

    Żeby pieczeń po pokrojeniu na plastry miała ciekawy wygląd, można do niej włożyć np. gotowane warzywa, jajka, podroby czy parówki. Czasem dodaję nawet owoce.

  • Faszerowane łódeczki

    Możesz je podać z gęstym sosem pomidorowym.

Przepisy na temat: układanie półmisków