• Informacje na temat:

    układanie wędlin na półmiskach

Artykuły na temat: układanie wędlin na półmiskach
  • Zapiekane talarki ziemniaczane

    Składniki na 4 porcje: - 4 duże ziemniaki, - 1 duża cebula, - 4 jajka, - 40 dag wędliny, - 2 łyżki margaryny, - sól, pieprz, - natka, - ewentualnie trochę papryki, która kolorystycznie ożywi potrawę Przygotowanie: 1. Ziemniaki obieram i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam margarynę, dodaję ziemniaki, duszę, aż będą miękkie. 2.Cebulę kroję w półplastry, wędlinę i paprykę w paski...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ..., w którym jest piętnaście kilogramów kiełbasy, tyleż kiszonej kapusty, cukru i margaryny, pół metra kartofli i paleta śledzi, nie wspominając o indyku, schabie i wędlinach. Owszem, są takie rodziny(...) czasu spędza się w kuchni, wykładając w kółko na półmiski te same wędliny, odgrzewając te same pieczenie czy bigosy, krojąc te same ciasta. Poświąteczne poczucie przesytu jest tym silniejsze, im mniejsza...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ..., w którym jest piętnaście kilogramów kiełbasy, tyleż kiszonej kapusty, cukru i margaryny, pół metra kartofli i paleta śledzi, nie wspominając o indyku, schabie i wędlinach. Owszem, są takie rodziny(...) czasu spędza się w kuchni, wykładając w kółko na półmiski te same wędliny, odgrzewając te same pieczenie czy bigosy, krojąc te same ciasta. Poświąteczne poczucie przesytu jest tym silniejsze, im mniejsza...

Przepisy na temat: układanie wędlin na półmiskach
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... III. "Zimne nóżki" z wędliną Za 18 zł: Składniki:   ●4 jajka ●20 dag plastrów szynki gotowanej ●4 małe pomidorki ●1,5 szkl. klarownego bulionu drobiowego ●100 ml wytraw. białego wina(...) tortownicę) opłukanej zimną wodą, wlej część galarety i poczekaj, aż stężeje. Na niej połóż połówki jaj, marchew, kurczaka i wędlinę. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej...

  • Obiad w pół godziny

    ..., - 40 dag wędliny, - 2 łyżki margaryny, - sól, pieprz, - natka, - ewentualnie trochę papryki, która kolorystycznie ożywi potrawę Przygotowanie: 1. Ziemniaki obieram i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam margarynę, dodaję ziemniaki, duszę, aż będą miękkie. 2.Cebulę kroję w półplastry, wędlinę i paprykę w paski. Podsmażam wszystko osobno, łączę z ziemniakami, przyprawiam solą i pieprzem...