• Informacje na temat:

    w auszpiku

Artykuły na temat: w auszpiku
  • Składniki na 10 porcji: po 50 dag udek kurczaka i łopatki, 2 cebule, 2 łyżki masła, 1 litr białego wina, 3 jajka, po 2 łyżki bułki tartej i żelatyny, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz kajeński, cynamon, 3 goździki, 4 listki laurowe, sól, mielony biały pieprz.

  • ..., pokrojone korniszony i plasterki cytryny. 6. Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.

  • Mus z krewetek i łososia

    ..., kiedy spęcznieje dolać gorący bulion. Mieszając podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Odlać 3/4 szklanki otrzymanego auszpiku. Wlać do wysmarowanej tłuszczem małej foremki keksowej. Zastudzić. Majonez wymieszać z solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem, skórką cytrynową, cebulą i selerem. Dolać 3/4 szklanki auszpiku, dodać krewetki, krakersy i śmietanę. Wymieszać. W drugiej misce...

  • Karnawałowe auszpiki

    Wszystko o auszpiku Mięso na galaretę Galarety najczęściej przyrządza się z drobiu (wszystkie gatunki), tuszy cielęcej (kruche kości stawowe, nogi, pręga) i wieprzowej (nogi, uszy, ryj). Idealny wywar Składniki galarety zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu (szybkie gotowanie spowoduje zmętnienie wywaru). Gdy kości zbieleją i mięso zacznie mięknąć, dodajemy drobno pokrojone warzywa...

Przepisy na temat: w auszpiku
  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    Elegancka przystawka, która zachwyci biesiadników.

  • Mus z krewetek i łososia

    ..., kiedy spęcznieje dolać gorący bulion. Mieszając podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Odlać 3/4 szklanki otrzymanego auszpiku. Wlać do wysmarowanej tłuszczem małej foremki keksowej. Zastudzić. Majonez wymieszać z solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem, skórką cytrynową, cebulą i selerem. Dolać 3/4 szklanki auszpiku, dodać krewetki, krakersy i śmietanę. Wymieszać. W drugiej misce...

  • Jajka w koszyczkach

    Składniki: Na koszyczki: 8 dag mąki, - 1 żółtko, - szczypta (jak orzech laskowy) drożdży, - łyżeczka rumu, - 3 utarte migdały, - łyżeczka śmietany Na nadzienie: - 4 jajka, - mała marchewka, - 1/2 selera, - 15 dag groszku mrożonego, - natka, - 4 dag masła, - łyżeczka soli, - mała puszeczka kawioru, - 1/2 szklanki auszpiku, - cytryny, koperek, szczypiorek Przygotowanie: Ze...

Dyskusje na temat: w auszpiku