• Informacje na temat:

    w borowikach

Artykuły na temat: w borowikach
  • Składniki: 40-50 g suszonych borowików (kapeluszy) ● pęczek włoszczyzny ● cebula ● śmietana do zup ● natka lub inna zielenina do przybrania ● sól, pieprz ● łazanki lub ziemniaki jako dodatek do podania.

  • Składniki: 200 g borowików, czerwona cebula, pół bagietki. Pesto: garść orzeszków pinii , 25 g parmezanu, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki: 400 g makaronu tagliatelle, 200 g borowików, 200 g pieczarek, 4 plastry szynki parmeńskiej, cebula, łyżka oliwy, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietany 30%, sól, pieprz.

  • Tagliatelle z borowikami

    Sezon grzybowy właśnie się rozpoczął.

  • Grzanki z borowikami

    Orzeszki piniowe możesz zastąpić migdałami lub ziarnami słonecznika.

  • Różyczki z borowikami

    Do miseczki wrzuć 5 dag suszonych borowików. Zalej je niewielką ilością uprzednio przegotowanej i wystudzonej wody. Odstaw na noc do namoczenia. Następnego...

  • Zupa z borowików i podgrzybków

    Możesz dodać jogurt zamiast śmietanę.

  • Paszteciki z pieczarkami i borowikami

    1. Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek, wkrusz drożdże  i wsyp cukier. Wlej ciepłe  mleko, wymieszaj i przykryj  ściereczką. Odstaw na  15 minut do wyrośnięcia....

  • Składniki: 500 g ziemniaków • 300 g borowików • cebula • 60 g masła • sól • pieprz • kminek • natka • 250 g mąki • 3 żółtka • cebula • dymka • odrobina skwarek.

  • Aksamitny krem z borowików

    Składniki na 6 porcji: 5–6 dag suszonych borowików, 20 dag świeżych borowików (mogą być mrożone), 1 cebula, 4 łyżki masła, 1 kostka bulionu grzybowego, 1/2 szklanki mleka, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2/3 szklanki śmietany 30 proc., sól, mielony biały pieprz.

Zdjęcia na temat: w borowikach
Wideo na temat: w borowikach
Przepisy na temat: w borowikach
Dyskusje na temat: w borowikach
  • Re: Kopytka z sosem grzybowym

    W przepisie piszesz o borowikach ... niestety na zdjęciu są kurki ,,,

  • Re: Ryba rybie nierówna

    Wiadomo że ryba nie równa rybie, ale na pewno warto je jeść. U mnie to raczej w piątek tylko się rybę smaży. No i jak byłam w Ustce nad morzem to wtedy się więcej ryby jadło. Dorsz w borowikach, który jadłam w restauracji laguna marine był bez konkurencyjny. Lepszego nie jadłam. Spróbuję zrobić podobnego zrobić w domu.

  • Re: W przerwie

    Śledzia robię tradycyjnego. A przepis rok temu podalam na takiego w miodzie i borowikach i komus, nie pamiętam komu, nie wyszedł Takiego w borowikach nie robiłam .Wolałabym bez borowików bo dzieci nie lubia grzybów :}}}

  • Re: W przerwie

    Śledzia robię tradycyjnego. A przepis rok temu podalam na takiego w miodzie i borowikach i komus, nie pamiętam komu, nie wyszedł