• Informacje na temat:

    w cieście francuskim

Artykuły na temat: w cieście francuskim
  • Waniliowe kremówki na cieście francuskim

    Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie - ok. 25 minut. Blachę (24x30 cm) skrop wodą i wyłóż pergaminem....

  • Składniki na 12 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● pół szkl. sosu pomidorowego ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie ● cukier ● oliwa ● papryka czerwona ● pół słoiczka oliwek czarnych ● 10 dag szynki ● 4 łyżeczki parmezanu.

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łyżki czerwonego pesto, 8 plastrów żółtego sera, olej, sól, pieprz, tymianek.

  • Gruszki na cieście francuskim

    Składniki Opakowanie ciasta francuskiego, 3 gruszki, jajko do posmarowania, 10 dag sera gorgonzola, 1/2 szkl. orzechów włoskich, pieprz kolorowy świeżo mielony. Do dekoracji: natka pietruszki.

  • ...1 Ciasto francuskie rozwiń (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Wyłóż nim dno oraz boki formy do zapiekania. Oczyszczoną brukselkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 5 minut, odlej na sicie. 2 Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dodaj mleko, wymieszaj. Wsyp starty na tarce żółty ser. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Brukselkę rozłóż na cieście, zalej przygotowaną masą serowo-jajeczną...

  • Skład na 10 porcji: ● opakowanie świeżego ciasta francuskiego ● 450 g czerwonej papryki ● 400 g miękkiego sera koziego ● 3 jaja ● 100 g klasycznego salami w plastrach ● 5 łyżek płynnego miodu ● łyżeczka chili ● sól i pieprz do smaku ● 1/2 pęczka bazylii

  • Składniki dla 6 osób: 75 dag polędwicy wieprzowej • 30 dag mrożonego ciasta francuskiego • 2 łyżki mąki • 15 dag masła • 2 cebule • 50 dag pieczarek • 10 dag szynki • 1/2 pęczka natki pietruszki • 10 dag śmietany 30 proc. • sól • pieprz • jajko.

  • Składniki na 10 porcji: 2 opakowania ciasta francuskiego • 40 dag mięsa mielonego • posiekana natka pietruszki • łyżka musztardy • jajko • kajzerka namoczona w mleku • świeża rukola • słoiczek dżemu z żurawiny • 10 dag bułki tartej • 4 łyżki oleju.

  • ...i jarzynką z pomidorów. Spróbuj również pieczeni w cieście chlebowym. Przygotowanie ok. 90 min. 1 porcja zawiera ok. 700 kcal. Ok. 6 zł za porcję.

  • Strudel na cieście francuskim

    Składniki na 12 porcji: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego, 3–4 duże jabłka, 10 dag żurawiny, 20 dag rodzynek sułtanek, 10 dag orzechów włoskich, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka startej skórki z cytryny, 3–4 łyżki cukru brązowego, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 100 ml rumu, 1 jajko do posmarowania ciasta, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

Wideo na temat: w cieście francuskim
Przepisy na temat: w cieście francuskim
Dyskusje na temat: w cieście francuskim