• Informacje na temat:

    w ciescie francuskim na ostro

Artykuły na temat: w ciescie francuskim na ostro
  • Składniki: 60 dag filetu z łososia bez skóry i ości, sól, 3 łyżki cukru, 40 dag ciasta francuskiego, 2 łyżki ostrej musztardy, jajko do posmarowania, 3 łyżki mleka.

  • Składniki: 2 filety z mintaja, 2 średnie marchewki, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, 2 płaty ciasta francuskiego, kilka gałązek świeżego rozmarynu, masło, pieprz czarny i cytrynowy (mielony i w ziarnach), sól, papryka słodka i ostra, białko.

  • Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (świeżego lub mrożonego), 4 średnie, twarde gruszki, 20 dag waniliowego serka homogenizowanego, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 łyżki cukru pudru

  • Kiedyś zostałam poproszona o przygotowanie kolacji na zamówienie. Oto co zrobiłam na deser.

  • Składniki: 75 dag schabu środkowego, 1 czerwona papryka, jajko, musztarda francuska z ziarnami gorczycy, po 6 plastrów szynki, żółtego sera i liści sałaty, bułka tarta, sól, pieprz, mielona ostra papryka, natka, olej

  • Czekoladowe mille-feuille

    Autor: Poh Ling Yeow. Kuchnia: francuska. Liczba porcji: 8. Czas przygotowania: 40 minut (+ czas chłodzenia). Poziom trudności: bardzo wysoki.

  • Składniki na 4 porcje: 10-12 niewielkich pomidorków, płat mrożonego francuskiego ciasta (ok. 25 dag), cienka cukinia, 20 dag ostrego owczego sera, mała cebulka, niewielki ząbek czosnku, łyżka oliwy do smażenia, sól, pieprz, suszone oregano, trochę masła do tortownicy, listki bazylii do dekoracji.

  • Jak śliwka w sos

    Ostatnio błąkałam się po internecie w poszukiwaniu pomysłu na deser. Natrafiłam na śliczny blog Manger (jeść), pisany przez Mimi Thorrison, chińsko-francuską autorkę, której książka "Apetyt na Francję" wyszła w Polsce dwa lata temu.

  • Skład na 18–20 porcji: ● 1 duże opakowanie ciasta francuskiego (450 g) ● 1 kg dużych śliwek, w których pestka odchodzi bez trudu, lub 1 kg brzoskwiń albo jabłek ● 100 g dżemu morelowego ● 1 szklanka cydru ● 4 łyżki brązowego cukru.

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

Przepisy na temat: w ciescie francuskim na ostro
  • Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim (gotowym)

    Pyszna pieczeń - w kształcie warkocza z warzywami w sosie beszamelowym.

  • Kuchnia francuska

    ...najlepiej podawać na cieście francuskim lub zwykłym kruchym, natomiast słodkie smakują doskonale na wszystkich rodzajach proponowanych podkładów. W zależności od upodobań możecie Państwo zmieniać...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...zawiera: 3730 kJ/891 kcal Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim z dipem z ricotty i oliwek Składniki na 6 porcji: - 1 sucha bułeczka, - 100 g suszonych pomidory w oliwie, - cebula...

  • Obiad dla zabieganych

    Polędwiczki w cieście francuskim Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 30 dag) 1 op. ciasta francuskiego 2 łyżki oleju 4 plasterki gotowanej szynki 4 łyżeczki musztardy miodowej(...) kawałki łososia i smaż je po 2-3 minuty z każdej strony. Ostrożnie przewracaj, by filety nie rozpadły się. Usmażoną rybę zdejmij z patelni, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Przygotuj pesto...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.