• Informacje na temat:

    w cieście po angielsku

Artykuły na temat: w cieście po angielsku
  • Pasztet w cieście  orzechowym

    Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 3 łyżki mielonych orzechów włoskich, 20 dag masła, szczypta soli. Farsz: tuszka królika, kurczak cały, 1/2 kg łopatki wieprzowej, 6 wątróbek drobiowych, 2 marchewki, pietruszka, mały seler, cebula, 6 jaj, 3 czerstwe kajzerki. Przyprawy: ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, sól morska lub himalajska.

  • Składniki na 16 porcji: 50 dag dziczyzny (sarniny, mięsa z dzika) lub mięsa wieprzowego, po 50 dag mięsa z zająca, wątróbek drobiowych oraz podgardla wieprzowego lub tłustego boczku, 40 dag filetów z piersi kurczaka, 3 suszone podgrzybki, sól, pieprz, 2 kajzerki, 3 jajka, 1 łyżka smalcu, goździki, jałowiec, majeranek, 3 listki laurowe, ziele angielskie tłuszcz i tarta bułka do foremki, 4–5 łyżek ziarenek sezamu. Na ciasto: 60 dag mąki pszennej, 40 dag masła, 5 żółtek, 2 ząbki czosnku, trochę...

  • Szynka w cieście chlebowym

    Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 25 dag mąki żytniej, 1 i ½ szklanki letniej wody, 2 i ½ dag świeżych drożdży, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli. Ponadto: ok. 1 i ½ kg surowej, wędzonej szynki, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 3 listki laurowe, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 1 łyżka mleka, sól, pieprz.

  • Składniki dla 6 osób: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej • 5 marchewek • por • 2 pietruszki • 4 jajka • cebula • pół szklanki zmielonych orzechów • olej • czosnek • ziele angielskie • lubczyk • liść laurowy • gałka muszkatołowa • sos sojowy • tymianek • sól • pieprz • groszek konserwowy • masło • ciasto francuskie

  • Składniki na 8-10 porcji: 1 i 1 kg szynki (w całości, bez kości), po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżeczki ziaren gorczycy, 3 listki laurowe, 1 łyżeczki cząbru, 2 ząbki czosnku, 50 dag mąki pszennej, 1 i 1 szklanki letniej wody, 2 dag świeżych drożdży, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 1 łyżka mleka, sól, pieprz.

  • Parówkowy krokodyl w cieście francuskim

    Składniki na 12 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 5 jajek, 4 parówki drobiowe, po 15 dag sera z pleśnią i ogórków konserwowych, 15 dag szynki drobiowej, oliwki, ziarenka czarnego pieprzu lub ziela angielskiego.

  • Ten pasztet to rarytas. Piekę go często, bo rodzina uwielbia. Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa

  • ...kurczaka (najlepiej trzymać go w wywarze aż do smażenia) moczyć w cieście, obtoczyć w płatkach. 3. Kotlety smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Panierka ma się zrumienić, a nie przypalić (a o to...

  • ...najmniej 24 godziny do zamarynowania w chłodne miejsce. Rybki podawaj np. z ziemniakami (najlepiej ugoto wanymi w mundurkach). Takie rybki można też przygotować w cieście naleśnikowym. Usmażyć...

  • Przygotowanie: Włoszczyznę obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Warzywa razem z mięsem, zielem i listkami laurowymi zalej gorącą, posoloną wodą. Gotuj 35 minut. Wyjmij. Kapustę włoską poszatkuj, podlej bulionem. Duś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj na duży płat. Na cieście połóż kapustę i schab. Mięso owiń ciastem...

Przepisy na temat: w cieście po angielsku
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • O małej czarnej słów kilka, czyli Międzynarodowy Dzień Kawy

    ...jabłka kroimy na średniej wielkości kawałki (kształt według osobistych preferencji) i układamy równomiernie na cieście. Ułożone owoce posypać cukrem wanilinowym i cynamonem. Na koniec ciasto wkładamy...

  • Przygotowanie 1 kg płatów śledziowych namoczyć w wodzie na 2 godz i osączyć. Zrobić ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Śledzie pokroić w kawałki obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor. Następnie przygotować zalewę: 5 szklanek wody, 3/4 szklanki octu, 5 łyżek cukru, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie. Zalewę zagotować dodając pokrojoną w plastry cebulę (4 sztuki) i jeszcze raz...

  • Pasztety

    .... Całość zapieka się, często w kąpieli wodnej. Popularne jest zapiekanie pasztetu także w cieście. Pasztety podaje się przeważnie na zimno jako przystawkę, lub na ciepło. W obu przypadkach pasztetom mogą...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., wyłóż cienkimi paskami pozostałej słoniny (5 dag), napełnij masą, przykryj folią, piecz ok. 50 min w temp. 180°C. Pasztet możesz posypać posiekanymi ziołami. IV. Tuńczykowy w cieście Za 36 zł...

Dyskusje na temat: w cieście po angielsku
  • Re: Pizza z patelni z salami

    Pizza na prawdziwym grubym cieście drożdżowym (a nie większej ilości ciasta jak to w Polsce niektórzy partacze robią) to pan pizza. Tak też nazywa się pizza w Pizza Hut. Ale mimo że pan po angielsku to patelnia to nie oznacza że jest to pizza z patelni :) tylko po prostu pieczona w grubej blasze. No i oczywiście jak kolega na początku napisał jest zdecydowanie smaczniejsza niż ten włoski suchar