• Informacje na temat:

    w co nadziewać pasty

Artykuły na temat: w co nadziewać pasty
  • Rurki nadziewane pastą

    Od ciebie zależy jaką pastę wykonasz, nasza propozycja opiera się na warzywach.

  • Składniki na 6 porcji: 4 małe lub 1 duża bagietka, 5 jajek, 15 dag sera żółtego w kawałku (np. gouda), 1 mar- chewka, 1 pęczek szczypiorku, 2 łodygi selera naciowego, 3–4 łyżki majonezu, 2 kawałki czerwonej papryki konserwowej. Przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz

  • Składniki na 4 porcje: 6 jajek, łyżka octu, średnia cebula, łyżeczka masła, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, marchew, oliwki faszerowane papryką lub migdałami

  • Składniki: trzy słodkie czerwone papryki ● puszka tuńczyka w sosie własnym ● olej rzepakowy ● sól, pieprz ● szczypiorek ● bazylia ● 2 łyżki białego serka kanapkowego ● kapary.

  • Składniki na 4-5 porcji: 2 polędwiczki po ok. 40 dag każda, 8 plasterków szynki wędzonej, 1 duża czerwona papryka, 2 białe cebule, 2 kawałki marynowanej papryki, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki mielonej chili, 2-3 gałązki świeżego tymianku, sól, pieprz, olej, 1/3 szkl. wody

  • Składniki na 3-4 porcje: 4-5 podłużnych słodkich papryk, 30 dag gotowanego mięsa z kurczaka (udka, piersi), 5 dag orzechów włoskich, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, ½ cytryny, 15 dag kremowego serka śmietankowego, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 1-2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól, pieprz

  • Pasta i basta!

    ...i kojące. Przygotuj najprostszy makaron, wszak zagniatanie ciasta ma właściwości terapeutyczne. A potem, z kocem otulającym ramiona i miską pasty w dłoniach, delektuj się babim latem. Ma sporo do...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    .... 6. Dodaj do nadzienia kilka łyżek stołowych sosu pomidorowego - dzięki temu łatwiej będzie nadziewać cannelloni. 7. Weź jeden prostokątny kawałek makaronu i nałóż farsz na środek. Zwiń w rulonik...

  • ...1. Przygotowuję pasty: jajka gotuję na twardo. Miksuję jajka z łyżką majonezu i połową chrzanu, doprawiam pastę pieprzem. 2. Konserwę mieszam z pozostałym chrzanem i łyżką majonezu, doprawiam pieprzem. 3. Sałatę rwę na mniejsze kawałki. Na każdego krakersa kładę po kawałku sałaty i nakładam po łyżeczce pasty (można to również zrobić szprycą, dla lepszego efektu...

  • 5 plastrów schabu, olej, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, łyżeczka miodu, 50 ml śmietany 30-proc., op. mrożone go szpinaku (liści). Pasta z kolen dry: pół pęczka kolendry, łyże czka soku z cytryny, szczypta cukru, 3 listki bazylii, łyżka oliwy.

Wideo na temat: w co nadziewać pasty
  • Bakłażany z orzechami

    W Gruzji podaje się ogromne ilości przekąsek takich, jak roladki z bakłażana nadziewane pastą z orzechów. Danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu!

Przepisy na temat: w co nadziewać pasty