• Informacje na temat:

    w co wlać galaretę

Artykuły na temat: w co wlać galaretę
  • ●20 jajek przepiórczych ●1/2 szklanki sosu sojowego ●2 łyżki żelatyny ●olej ●natka ●2 szklanki bulionu drobiowego ●4 łyżki kukurydzy z puszki ●20 pomidorków koktajlowych ●łyżka kaparów.

  • Świąteczna galareta

    ...1. Do ciepłego bulionu (z kostki) wsyp żelatynę, poczekaj, aż napęcznieje (ok. 10 minut). Podgrzewaj, ciągle mieszając, aż proszek całkowicie się rozpuści. 2. Do rozpuszczonej w bulionie żelatyny dodaj łyżkę białego octu winnego oraz wino deserowe (białe). Naczynie zdejmij z ognia, przestudź powstałą galaretę, a następnie dopraw...

  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji

  • ...rozpuści. Połączyć z resztą wina i żurawiną, zmiksować. Na spód opłukanej zimną wodą formy wlać połowę galaretki. Ostudzić. 3. Ułożyć paski mięsa owinięte liśćmi szpinaku. Zalać pozostałą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Nasza rada Tuż przed podaniem ułóż galaretę na półmisku ozdobionym sałatą lub świeżymi warzywami, np. cukinią i pokrój na plastry. Przygotowanie: ok. 45

  • Składniki: 500 ml bulionu warzywnego, 60 ml octu, 2 ziarna pieprzu, sól, 1 ziarno ziela angielskiego, kawałek skórki z cytryny, 4 dag żelatyny, 4 plasterki szynki, cukier, 15 dag sałatki jarzynowej, 2 dag kiełków sojowych.

  • ...zastygłą masę wylej galaretę. Ponownie wstaw do lodówki. Pozostaw na noc. Dekoruj świeżą natką.

  • Składniki na 4 porcje: ● karp (ok. 1,5 kg) ● marchewka ● pietruszka ● pół selera ● Vegeta ● czubryca ● pieprz ● sól ● ugotowane na twardo jajko ● cytryna ● 2 łyżeczki żelatyny.

  • Składniki na 4 porcje: ● dość duży sprawiony karp ● pęczek włoszczyzny (bez kapusty) ● cytryna ● 3 łyżki rodzynek ● 1,5 łyżki żelatyny ● ziele angielskie ● listek laurowy ● kilka ziarenek pieprzu.

  • Składniki na ok. 10 porcji: ok. 1 kg piersi z indyka, po 1 łyżeczce szałwii, mięty i bazylii, ½ puszki brzoskwiń, ½ puszki ananasów, 1 kiwi, winogrona, 1 l bulionu drobiowego, 4 dag żelatyny, olej, sól, pieprz

  • Składniki: 1 kg upieczonej piersi z indyka, dowolne owoce ze słodkiej marynaty, 3 łyżeczki żelatyny , dwie szklanki rosołu drobiowego , pół szklanki słodkiego czerwonego wina, szczypta soli, cukier, różne rodzaje sałat

Przepisy na temat: w co wlać galaretę
  • Klasyczny karp w galarecie

    Karp dobry jest nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

  • Łopatka w galarecie z warzywami

    Doskonała przekąska, niezbędny składnik zimnego bufetu. Można ją przygotować w różnych dekoracyjnych foremkach.

  • Karp w galarecie

    Wigilijny karp w galarecie z dodatkiem rodzynek.

  • Karp w galarecie

    ...wody, odstawić, aby spęczniała. Ugotowaną rybę ostrożnie wyjąć. ostudzić. Wywar przecedzić. Rozpuścić w nim żelatynę. Odrobinę galarety wlać na półmisek zastudzić. 3. Na warstewce galarety ułożyć...

  • Warzywa w galarecie

    Składniki na 4 porcje: - 4 łyżki bulionu warzywnego, - 5 łyżek żelatyny, - torebka mieszanki warzywnej (mrożonej - 500 g), - szczypta cukru, do smaku, - nieco soli, - łyżeczka octu, - 4-6 ziarenek ziela angielskiego, - 1-2 liście laurowe, - kilka ziarenek pieprzu Przygotowanie: Warzywa wsypać do garnka, wlać 1 litr wody i bulion warzywny. Gotować przez około 15 minut. Warzywa wyjąć...

  • Filety w galarecie

    Z żurawiną.

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku, jako potrawa wigilijna spopularyzowany został dopiero w okresie powojennym. Kiedy sklepowe półki świeciły pustkami, karp był jedną z niewielu dostępnych ryb, a święta musiały przecież być postne. Od tego czasu karp gości na polskich stołach w różnych odmianach, w tym najpopularniejszej –...

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku, jako potrawa wigilijna spopularyzowany został dopiero w okresie powojennym. Kiedy sklepowe półki świeciły pustkami, karp był jedną z niewielu dostępnych ryb, a święta musiały przecież być postne. Od tego czasu karp gości na polskich stołach w różnych odmianach, w tym najpopularniejszej –...

  • Zimne nóżki w wersji fit

    Na kolację w sam raz!

  • Mus z drobiowych wątróbek

    Bez pieczenia, czekasz tylko, aż zastygnie!