• Informacje na temat:

    w czerwonym winie

Artykuły na temat: w czerwonym winie
  • Wołowina w czerwonym winie

    Przepis na peposo czyli wołowinę w czerwonym winie z czosnkiem, pieprzem i rozmarynem.

  • Składniki na 4 porcje: po 40 dag wieprzowiny oraz wołowiny gulaszowej, 25 dag małych cebulek, 20 dag marchewki, 2 dag smalcu, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 25 dag pieczarek, 15 mrożonych kurek,1 łyżka masła, 5 łyżek śmietany kremówki, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki oraz oregano do dekoracji

  • ● karkówka (ok. 1 kg) ● 3 ząbki czosnku ●cebula ● 2 łyżki majeranku ● 1,5 szkl. czerwonego wytraw. wina ● sól, pieprz ● szczypior ● olej

  • Składniki na 4 porcje: 4 dojrzałe gruszki (z ogonkami), szklanka cukru, szklanka czerwonego wytrawnego wina, szklanka wody, laska cynamonu, pasek skórki cytrynowej.

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag kruchych ciastek pełnoziarnistych, 10 dag masła, 1 łyżeczka cynamonu, 1 kg mielonego tłustego twarogu, 3 jajka, 12 dag + 2 łyżki cukru, 1 op. budyniu waniliowego, 3 jabłka, 350 ml czerwonego wina (półwytrawnego albo słodkiego, 2 łyżki korzennej przyprawy do grzanego wina, 1/2 op. wiśniowego kisielu, 3 łyżki płatków migdałowych, olej do posmarowania formy.

  • Składniki: 4 udźce (np. indycze), 2 pomarańcze, cebula, 4 ząbki czosnku, kilka gałązek świeżego rozmarynu, 6 cienkich plasterków limonki, łyżeczka ostrej papryki, sól różowa himalajska, pieprz czarny, kilka kropel sosu Worcestershire, oliwa, pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina, cebula

  • ...1. Polędwicę pokrój na grube plastry. Zalej je czerwonym winem z dodatkiem imbiru, estragonu, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Dodaj posiekane grzyby i śliwkę, marynuj przez noc. Smaż mięso z każdej strony. Włóż wraz z marynatą w rękaw do pieczenia. \ 2. Piecz w temperaturze 220°C przez około 30 minut. Rozgrzej masło, dodaj mąkę, mieszając smaż chwilę. Wlej mleko...

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag polędwiczki wieprzowej, tymianek, 4 łyżki oleju, 80 ml czerwonego wina, pieprz, 40 ml bulionu, 10 dag masła, 50 dag mrożonych brokułów, 40 dag mrożonej marchewki baby, 2 łyżki cukru, 2 szalotki, sól.

  • Składniki: 4 duże gruszki, 20 dag cukru, 500 ml czerwonego wina deserowego, 1–2 łyżki koniaku, mała laska cynamonu, 2–3 goździki, kawałek skórki cytrynowej, płatki migdałowe do posypania

  • Składniki na 15 porcji: 1,5 kg szynki wieprzowej, 1 l czerwonego wina wytrawnego, sól morska, pieprz grubo mielony, suszone warzywa, olej.

Zdjęcia na temat: w czerwonym winie
Wideo na temat: w czerwonym winie
  • Jak zrobić mus chałwowy z sosem waniliowym?

    Dziś w programie "Pytanie na śniadanie" królował mus chałwowy z sosem waniliowym. Udekorowany malinami w czerwonym winie deser zachwyci niejednego amatora słodkości. (Źródło: TVP/ x-news)

  • Chłodnik uniejowski

    Chłodnik uniejowski, gicz jagnięca w czerwonym winie z rozmarynem i borowikami z czarnego lasu oraz rycerskie placki z cukinii z rozmarynem - to pyszne dania, które przygotowali w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" uczestnik programu "MasterChef" Adam Kozanecki oraz szef kuchni Rafał Andrzejczak.(Dzień Dobry TVN)

Przepisy na temat: w czerwonym winie
Dyskusje na temat: w czerwonym winie
  • Re: Jak wywołać okres

    Raczej to jest ciężka sprawa żeby wywołać okres... Ale czasem się udaje. O buraczkach nie słyszałam, ale o czerwonym winie czy piwie już tak :) Ponadto jak chcesz wywołać okres to możesz urządzić sobie gorącą kąpiel, albo zafundować sobie duży wysiłek fizyczny. Możesz spróbować, ale nie daję sobie ręki uciąć, że to Ci się uda.

  • Re: Wołowina w czerwonym winie

    Zrobiłem to w szybkowarze. Czas 1 godzina. Wyszło rewelacyjnie i ostro. Myślę, że następnym razem dodam także zioła prowansalskie lub tymianek

  • Re: Wino dla młodej pary

    czegoś i zapewniam że za 30 zł (wino kupuje się w cenie kwiatow a nie całego prezentu) wyjdziesz ze świetnym smakowo winem ... a ode mnie rada dowiedz sie pierwsze w jakim winie gustuje para młodych...choć jak znam życie wina te wylądują na stołach weselnych :) pisząc zebyś dowiedziala sie w jakim winie gustują mlodzi chodzi o to czy w czerwonym czy w bialym czy w wytrawnym, pólwytrawnym

  • Re: Wołowina w czerwonym winie

    Rewelacja czekam kiedy napiszecie jak bardzo jest nie zdrowe jedzenie czerwonego mięsa,wyśle wam ten przepis żebyście sami się nażarli kłamliwi obłudnicy.

  • Re: Rodzaje win i sposoby ich podawania .

    Picie czerwonego wina zachowuje młody wygląd: W czerwonym winie jest dziesięć razy więcej antyoksydantów niż w białym. Związki te zwalczają wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się komórek(...) owoców wraz ze skórką, pestkami i łodyżkami. Zawarte w winie antyoksydanty przeciwdziałają starzeniu się skóry.

  • Re: Gulasz na czerwonym winie

    Głupotą jest mieszanie wołowiny z wieprzowiną do takiej potrawy (bo gulaszem tego nazwać nie można).Każde z nich gotuje się inaczej,więc należy zdecydować się na wołowinę lub wieprzowinę.Koncentrat na samym końcu jeśli ktoś musi,bo dla mnie wino czerwone wystarczy.

  • Re: Rodzaje win i sposoby ich podawania .

    Picie czerwonego wina zachowuje młody wygląd: W czerwonym winie jest dziesięć razy więcej antyoksydantów niż w białym. Związki te zwalczają wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się komórek(...) owoców wraz ze skórką, pestkami i łodyżkami. Zawarte w winie antyoksydanty przeciwdziałają starzeniu się skóry.

  • Re: Gulasz na czerwonym winie

    Wino czy w gulaszu czy w bigosie nadaje mu nieprzyjemny kwaśny posmak i potrawy tracą na walorach smakowych. Gulasz w ogóle prawdziwy węgierski NIE ZAWIERA WINA .

  • Re: Rodzaje win i sposoby ich podawania .

    Picie czerwonego wina zachowuje młody wygląd: W czerwonym winie jest dziesięć razy więcej antyoksydantów niż w białym. Związki te zwalczają wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się komórek(...) owoców wraz ze skórką, pestkami i łodyżkami. Zawarte w winie antyoksydanty przeciwdziałają starzeniu się skóry. dlatego też bardzo lubię czerwone winko")

  • Re: Gulasz na czerwonym winie

    z winem to nie jest prosta sprawa,smakowo,dodane bezposrednio do gulaszu nadaje mu ostry smak,mi to nie smakuje.Zupelnie inny,lagodnieszy smak uzyska sie jak po obsmazeniu miesa,cebulki,czosnku wleje sie wino i sie go zagotuje na pateni.Potem do rondla i uzupelnic bulionem,aby przykryc mieso