• Informacje na temat:

    w czym marynować jagnięcinę

Artykuły na temat: w czym marynować jagnięcinę
  • Jagnięcina w ziołach i w pistacjach

      Jagnięcina jest tradycyjnym mięsem podawanym w okresie wielkanocnym we Francji, jak i na same Święta. Właśnie wiosną jest na nią sezon, jest też najdelikatniejsza...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane(...) Kretę turyści a razem z nimi popłynęła struga pieniędzy - takie dziko rosnące rośliny jak mlecze, liście chrzanu, pokrzywy, endywia stanowiły ważny składnik kuchni kreteńskiej. Niczym w dobrym...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...i pieprz do smaku dodatkowo kwadratowa forma W dużej misce wymieszaj jagnięcinę i drobno posiekaną miętę, dopraw solą i pieprzem. W małym rondelku zredukuj wino o połowę i wlej do mięsa. Wymieszaj...

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    ...być tyle, żeby tylko zakryła żeberka. Przez parę minut duś, po czym dodaj obraną, pokrojoną grubo cebulę, czosnek, śliwki oraz przyprawy. Wymieszaj i duś razem, aż składniki wyraźnie zmiękną (mięso). Następnie dodaj obrane, pokrojone w grube plastry ziemniaki, ugotuj, po czym zapraw danie kwaśnym mlekiem ze śmietaną, rozrobionymi z łyżką mąki. Pieczony boczek Składniki: 1,3 kg surowego...

  • Z wielkim zaciekawieniem obejrzalam reportaz w "Pytaniu na sniadanie" dotyczacy wielkiej "ewolucji" jak to okreslono w polskiej kuchni. Nie wiedzialam,...

  • Cypr od kuchni

    ...marynowane w oliwie z dodatkiem wielu ziół, przede wszystkim kolendry oraz kozieradki. Najczęściej dostaniemy tak przygotowanego kurczaka, jagnięcinę oraz schab. Natomiast w piecu przygotowywane są potrawy...

Przepisy na temat: w czym marynować jagnięcinę
  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane(...) Kretę turyści a razem z nimi popłynęła struga pieniędzy - takie dziko rosnące rośliny jak mlecze, liście chrzanu, pokrzywy, endywia stanowiły ważny składnik kuchni kreteńskiej. Niczym w dobrym...