• Informacje na temat:

    w czym marynowac kaczke

Artykuły na temat: w czym marynowac kaczke
  • Kaczka po pekińsku

    Przepis: Ching-He Huang

  • Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango

    Przepis: Ching-He Huang

  • Sylwester na jeziorze, w zamku jak z Disneya czy wśród krokodyli?

    Oferta imprez sylwestrowych z roku na rok jest coraz bogatsza, także jeśli chodzi o te zupełnie nietypowe pomysły na spędzenie ostatniej nocy w roku. Jakie niezwykłe sylwestrowe atrakcje czekają nas w 2014 roku?

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Dom pachnący cynamonem

    Przyprawy korzenne to esencja świątecznej kuchni. Składnik perfum, kadzideł i afrodyzjaków. Słodki zapach wanilii, cierpki smak goździków czy egzotyczny kardamon to niektóre z bogatej gamy aromatów wzbogacających nawet banalną potrawę. Warto jednak pamiętać o tym, by używać ich z umiarem.

  • Kolorowe, lekkie i zdrowe, sushi to jedno z najpopularniejszych dań rodem z dalekiej Japonii. Popularne i u nas.

  • Potrawy wigilijne inaczej

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Oliwkowy zawrót głowy

    Niczym kolory polskiej jesieni, hiszpańskie oliwki mienią się pełną paletą barw i odcieni: od słomkowo żółtego, poprzez jasną zieleń, róż, fiolet, aż po głęboką czerń. Zaskakuje też różnorodność smaków, którymi obdarzają nas hiszpańskie oliwki i niezliczone możliwości ich serwowania.

  • Gęsina na św. Marcina

    Nie wyobrażam sobie listopadowych imienin męża bez gęsi podanej w towarzystwie biało-czerwonych dodatków: buraków, ziemniaków, czerwonej kapusty, koziego sera. W końcu to święto narodowe.

Wideo na temat: w czym marynowac kaczke
Przepisy na temat: w czym marynowac kaczke
  • Kaczka zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole

    ...kawałki, obłożyć kaczkę w naczyniu. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny w 190 st. C, przy czym po pierwszej godzinie ściągnąć folię by kaczka ładnie się zrumieniła i polać wytworzonymi sokami. 3. Po upieczeniu odstawić na chwilę, po czym podzielić na porcje i podawać, np. z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą gryczaną niepaloną.

  • Kaczka w pomarańczach

    Na wyjątkową okazję.

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Kuchnia azjatycka od kilku lat podbija polskie podniebienia. Pyszne potrawy można zamówić w wielu orientalnych restauracjach, jednak mało kto wie, że samemu można zrobić równie wykwintne dania.