• Informacje na temat:

    w czym marynować królika

Artykuły na temat: w czym marynować królika
  • Marynata Mleczna zalewa jest doskonała do drobiu, wieprzowiny, mięsa z królika, ale także do wątróbek oraz do ryb. Do marynowania wybieraj mleko tłuste, najlepiej niepasteryzowane. Mleko przypraw solą i białym pieprzem, ew. dodaj do niego 2–3 przekrojone ząbki czosnku. W zimnej marynacie dobrze jest zanurzyć mięso dzień przed jego przyrządzeniem. Naczynie zakryj folią spożywczą...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    .... - Ale nie tylko tata uczył mnie gotowania. Robert Sokołowski, szef kuchni, z którym ojciec współpracował, uczył mnie pracy w kuchni. Był takim Gordonem Ramsay’em z piekielnej kuchni, potrafił czymś...

  • To był niezwykły dzień! Edyta Zając (21) i Cezary Pazura (47) powiedzieli sobie "tak" w pierwszy weekend maja. Tylko w SHOW relacja z tej wyjątkowej uroczystości.

  • 10 najbardziej niezwykłych ślubów 2009

    ...w pałacowej restauracji, sali balowej oraz namiotach rozstawionych w ogrodzie. Podawano między innymi: pieczoną kaczkę z jabłkiem i żurawiną, grillowanego łososia z masłem bazyliowym, królika po polsku...

Przepisy na temat: w czym marynować królika
  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    ...winiaku; garść orzeszków pistacjowych; tłuszcz do wysmarowania foremek; sól, pieprz czarny mielony, rozmaryn, tymianek Sposób przygotowania Królika umyć, osuszyć, wyjąć kości. Mięso królika wraz(...) patyczkiem, jeżeli zostanie na nim mięso, piec kolejne 10 minut. Pasztet z królika podawać z żurawiną lub ćwikłą i marynowanymi owocami. Robert Sowa jest mistrzem kuchni warszawskiego Hotelu Jan III...