• Informacje na temat:

    w czym marynować mięsa z indyka

Artykuły na temat: w czym marynować mięsa z indyka
  • Filet z indyka w sosie porzeczkowym

    Składniki na 6 porcji: 1,3 kg fileta z piersi indyka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 kieliszek (ok. 100 ml) białego wina, 1 czubata łyżka masła, 1 łyżka mąki pszennej, 1/2 szklanki warzywnego bulionu, 1 słoik konfitury z czerwonych porzeczek, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Marynata Mleczna zalewa jest doskonała do drobiu, wieprzowiny, mięsa z królika, ale także do wątróbek oraz do ryb. Do marynowania wybieraj mleko tłuste, najlepiej niepasteryzowane. Mleko(...) i schowaj do lodówki. Wywar W aromatycznym mleku możesz też ugotować mięso, np. schab, filety kurczaka czy indyka. Dzięki temu suche z reguły kąski staną się bardzo soczyste i zyskają świetny...

  • Indyk na stół

    ...obok: fasoli, jagód, brokułów, płatków owsianych, pomarańczy, dyni, łososia, soi, szpinaku, zielonej herbaty, pomidorów, włoskich orzechów i jogurtu. Potraw z indyka jest cała masa, ich różnorodność jest ogromna, mięso może być podane w curry, jako indykburger, gotowane, smażone, zapiekane, grillowane czy marynowane. Co ciekawe - średnia porcja indyczego mięsa to tylko 150 kalorii i niecałe...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    ...z drobiu z warzywami Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, najlepiej z indyka, 3 łyżki bułki tartej, jajko, pęczek świeżej natki pietruszki, 2 średnie marchewki, litr bulionu(...) z gęstymi, ostrymi dipami i sałatkami. Przygotowanie: 30 min Porcja: 350 kilokalorii Zupa pieczarkowa z klopsami Składniki na 4 porcje: 30 dag mięsa mielonego z indyka, 20 dag pieczarek, marchewka...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...ciężkostrawne. Warzywa, ryby i sery układajmy wyżej niż mięso. Co na grill? Wybierajmy ryby i chude mięsa, np. drób bez skóry, czyli kurczaka i indyka. Najlepsze na ruszt są ryby słodkowodne, np(...) kopci, ale ma postać czerwonego żaru. Nie opiekajmy mięsa bezpośrednio w płomieniu, ale nad żarem. Mięso z tłuszczykiem powinno być grillowane na aluminiowych tackach. Zapobiegnie to skapywaniu...

  • O, pieczone kurczę!

    ...potrawki, np. z kurczaka lub indyka duszonego w jarzynach. Te mięsa doskonale komponują się także z owocami: daktylami, rodzynkami, pomarańczami, śliwkami oraz brzoskwinią lub ananasem z puszki. Już(...)Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu...

  • Oliwkowe święta – inne niż wszystkie!

    ...w zależności od regionu. W środkowej Hiszpanii podaje się Cochinillo, czyli pieczone prosię lub jagnię, na południu, w Andaluzji drób, głównie indyka, a na wybrzeżu – owoce morza i ryby. Hiszpańskie(...), czerwonym winem mięsa, a przy deserze raczą się katalońskim winem musującym Cava.   Choć świąteczne menu różni się w zależności od regionu Hiszpanii, to istnieje jeden wspólny, kulinarny mianownik...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...i pieprz. Warzywa obrać, umyć i rozdrobnić, cebulę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku - gdy zmięknie, dodać ją do mięsa wraz z jajkiem. Następnie przyprawić solą, pieprzem, po czym dokładnie wyrobić(...): 0,75 dag mięsa z udźca indyka, 1 słoik żurawiny do mięs, 1 szklanka tłustej śmietany 30 %, 1 cebula, olej do smażenia, 3 łyżki mąki, sól i pieprz. Po oczyszczeniu i osuszeniu mięso z indyka należy...

  • Gęsina na św. Marcina

    ...najlepszej, najsmaczniejszej i najsławniejszej gęsiny w Europie! Dlaczego Amerykanie mają swojego indyka, a my nie kultywujemy przedwojennej tradycji jedzenia gęsiny? Może dlatego, że narosło wokół(...) kilogram). Tłuszcz gęsi, pozostały po biesiadzie, też jest nie lada przysmakiem. Zmieszany z kawałkami mięsa tworzy smaczny smalczyk - z francuskiego rillettes. Można go przechowywać w lodówce...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ...ich sens - wszystkiego ma być za dużo. Desery mają być za słodkie, mięsa za tłuste, kapusta za kwaśna, a śledź za słony. Rozmawiałem o tym z kilkunastoma osobami w różnym wieku z dalszej i bliższej(...). W zależności od tego, co podamy do placków ziemniaczanych, można iść dalej tropem burgunda, wybierając starszą, poważniejszą butelkę do indyka czy schabu lub przerzucić się na kilkuletni wytrawny riesling...

Przepisy na temat: w czym marynować mięsa z indyka
  • Filet z indyka na pikantnie

    ...brytfanki. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Wlej wino i bulion. Całość doprowadź do wrzenia. Chwilę gotuj, po czym przelej do brytfanki z mięsem. Pieczeń przykryj folią(...)Sposób przygotowania Filet z indyka umyj i osusz. Ząbki czosnku, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką (po 1/2 łyżeczki). Mięso natrzyj mieszanką przypraw...

  • Składniki: 60 dag piersi z indyka pokrojonych w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki gruszek, 1 posiekana czuszka, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., lubczyk, imbir, biały pieprz , sól.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół(...) pierwsze – pilnuj czasu grillowania. Jeżeli grillujemy mięsa i warzywa za długo, zaczynają się zwęglać, czyli powstaje na nich nieatrakcyjna i niesmaczna czarna skórka. Zbyt długie grillowanie owoców i ryb...

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Jeśli decydując się na grilla nie chcemy rezygnować z mięsa, z powodzeniem możemy przyrządzić drób, np. pierś z kurczaka bądź indyka. Mięso to nie zawiera zbyt wiele tłuszczu, a marynuje się je łatwo i szybko. Można z wykorzystaniem mięsa drobiowego przyrządzić szaszłyki z owocami. Drób dobrze komponuje się z jabłkami, świeżymi i suszonymi śliwkami, brzoskwinią czy ananasem, a przy tym upiecze...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...stewią lub ksylitolem. Przysmaki z kurczaka, ryb i owoców morza Pachną tak pięknie jak karkówka, ale nie tuczą. Zamiast wieprzowiny wybierz mięso z kurczaka lub indyka. Drób ma dużo białka, a mało(...) rybę. Zawiń w folię. Piecz na grillu przez ok. 15-20 min. Grilluj bez pośpiechu! Aby wydobyć smak z mięsa czy ryby, pozwól im kilka godzin poleżeć w marynacie. To także sposób, by posiłek był...