• Informacje na temat:

    w czym marynować rybę

Artykuły na temat: w czym marynować rybę
  • Łosoś norweski marynowany

    ...ząbki czosnku; sól; - 6 słodkich jabłek; - 4 łyżki masła; - 2 gałązki świeżego rozmarynu; - liście świeżej mięty do dekoracji; - 1 cytryna; 4 rajskie jabłka. Przygotowanie: Rybę umyć pod zimną, bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. W płaskim naczyniu zmieszać oliwę z oliwek, miód, musztardę, czosnek i sok z cytryny. W powstałej marynacie obtoczyć rybę, przykryć...

  • Czy grillowanie to zdrowy sposób przyrządzanie potraw?

    ...sposób łatwo można sprzedać stare, nadpsute mięsa i ryby, bo zapach i kolor marynat fałszuje prawdziwy stan produktu. 2. Mięsa, które wybraliśmy do grillowania, warto wcześniej zamarynować(...) pieczenia kiełbas i innych mięsopodobnych produktów mielonych, nazywanych szumnie "przysmakiem grillowym" lub "hamburgerem na grilla". W ich skład zwykle nie wchodzi czyste mięso, o czym świadczy prze...

  • Sylwester na jeziorze, w zamku jak z Disneya czy wśród krokodyli?

    Oferta imprez sylwestrowych z roku na rok jest coraz bogatsza, także jeśli chodzi o te zupełnie nietypowe pomysły na spędzenie ostatniej nocy w roku. Jakie niezwykłe sylwestrowe atrakcje czekają nas w 2014 roku?

  • LOSOS gravlax czyli marynowany... jak w Ikei.

    Losos obok foie gras jest jednym z glownych swiatecznych dan we Francji. Przysmakiem jest losos wedzony ale coraz wiecej osob przyrzadza lososia marynowanego,...

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    ...do zdobycia.  Trzecią alternatywą jest zakup gotowego zestawu w sklepie spożywczym. Sushi boxy zawierają kilka różnych kawałków sushi, a także niezbędne dodatki, jak pałeczki, sos sojowy, imbir...

  • Razem czy osobno?

    Zależnie od tego, jakie produkty łączymy, możemy tyć lub chudnąć.

  • ...1. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, zamieszaj. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 8 minut. 2. W tym czasie tuńczyka osącz z zalewy. Rybę rozdrobnij widelcem. Chili oczyść z pestek, strączek drobniutko posiekaj. 3. Suszone pomidory osącz, zachowaj kilka łyżek zalewy. Pomidory potnij w paseczki, zalewę...

  • Łosoś w drodze na stół

    ..., a całej ryby - nawet do 3 dni. Nie należy rozmrażać ryby jak mięsa - w wodzie lub w temperaturze pokojowej. Przed przygotowaniem dania z łososia należy rybę opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Przed(...) w temperaturze 220 st. C. Rybę można również tylko obsmażyć na zwykłej lub ryflowanej patelni. Łosoś norweski idealnie nadaje się do przygotowania na grillu. Sposób przygotowania idealnych medalionów...

  • ...1. Łososia umyj, ostrym nożem zetnij skórę, po czym włóż go do osolonej zimnej wody i wstaw na godzinę do lodówki (dzięki temu podczas pieczenia wytrąci się mniej białka). 2. Następnie osusz rybę, umieść ją w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut. 3. W tym czasie rozgrzej patelnię. Upraż na niej sezam, dołóż miód, sos sojowy, imbirowy...

  • To jedna z najzdrowszych ryb. Zawiera pełnowartościowe białko, niezwykle cenne nienasycone kwasy omega-3 oraz mnóstwo witamin. A przy tym wcale nie tuczy!

Przepisy na temat: w czym marynować rybę
  • Łosoś norweski marynowany

    ...ząbki czosnku; sól; - 6 słodkich jabłek; - 4 łyżki masła; - 2 gałązki świeżego rozmarynu; - liście świeżej mięty do dekoracji; - 1 cytryna; 4 rajskie jabłka. Przygotowanie: Rybę umyć pod zimną, bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. W płaskim naczyniu zmieszać oliwę z oliwek, miód, musztardę, czosnek i sok z cytryny. W powstałej marynacie obtoczyć rybę, przykryć...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...wysmarować od wewnątrz oliwą. Na godzinę przed pieczeniem skropmy rybę sokiem z cytryny i doprawmy ziołami, np. tymiankiem, majerankiem i zielem angielskim. Na grillu świetnie sprawdzają się też...

  • Łosoś w drodze na stół

    ..., a całej ryby - nawet do 3 dni. Nie należy rozmrażać ryby jak mięsa - w wodzie lub w temperaturze pokojowej. Przed przygotowaniem dania z łososia należy rybę opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Przed(...) w temperaturze 220 st. C. Rybę można również tylko obsmażyć na zwykłej lub ryflowanej patelni. Łosoś norweski idealnie nadaje się do przygotowania na grillu. Sposób przygotowania idealnych medalionów...

  • Indonezja na talerzu

    ...ludzi, którzy zamieszkują ponad 13 tysięcy wysp. Dodatkowo każda z owych tysięcy wysp jest niczym osobny, maleńki świat z własną kulturą, obyczajami oraz oczywiście niepowtarzalną kuchnią. To(...) a nawet w postaci sosu) w niemal wszystkich daniach indonezyjskich. Kuchnia Indonezji okazuje się zatem być niczym fascynująca podróż poprzez różne zakątki Azji. Pełna zaskakujących smaków...

  • .... 10 minut. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. B. Tuńczyka osączyć na sitku i podzielić widelcem na mniejsze części. Tak przygotowaną rybę dodać do sosu, wrzucić łyżeczkę marynowanych kaparów...

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...z filetem kilku plasterków cytryny i posiekanego czosnku. Dodadzą one niepowtarzalnego smaku i aromatu. Marynaty Jeśli chcemy zamarynować mięso zanim wrzucimy je na ruszt, powinniśmy rozważyć...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...i wymieszaj. Pośrodku zrób wgłębienie. Rozkłóć jajka dużą metalową trzepaczką na gładką masę, po czym dolej jogurt, mleko oraz olej i ubijaj, aż składniki dobrze się połączą. Dużą metalową łyżką(...). Wymieszaj całość czystymi rękami, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły, po czym uformuj z masy mięsnej 24 kuleczki - powinny być nieco mniejsze niż orzech włoski w skorupce. Wlej olej na...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    .... 6 minut. Posyp sezamem. Pstrąg nadziewany miętą Każda porcja 240 kcal. Rybę skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i wstaw do lodówki na pół godziny. Masło posiekaj razem z ziołami i nafaszeruj rybę. Zawiń w folię. Piecz na grillu przez ok. 15-20 min. Grilluj bez pośpiechu! Aby wydobyć smak z mięsa czy ryby, pozwól im kilka godzin poleżeć w marynacie. To także sposób, by posiłek był...

  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!