• Informacje na temat:

    w czym podajemy desery

Artykuły na temat: w czym podajemy desery
  • Popularne desery PRL-u

    ...pszenną i ziemniaczaną, miksujemy, żeby składniki się połączyły i nie było grudek. Do rondla przelewamy mleko, doprowadzamy do wrzenia. Łączymy z cukrem i masłem, mieszamy do rozpuszczenia. Do(...). Napoleonkę wstawiamy do lodówki na 4-5 godzin, by deser stężał. Wierzch ciasta posypujemy obficie cukrem pudrem. Kroimy w prostokąty, kwadraty lub romby, przekładamy na talerz albo paterę i podajemy...

  • Desery pachnące kawą

    Boże Narodzenie to czas rodzinnych spotkań, rozmów i ciepłej atmosfery. Nic tak nie sprzyja pogaduchom w gronie najbliższych, jak filiżanka aromatycznej kawy. Jednak wyjątkowe okazje wymagają niezwykłej oprawy. Chcesz zaskoczyć swoich gości? Zamiast tradycyjnego napoju, podaruj im chwilę przyjemności w postaci niezwykłego deseru na bazie kawy.

  • Deser lodowy

    Z brzoskwiniami.

  • ...nieco zmiękną, dosyp cukier i cukier wanilinowy. Budyń w proszku przesyp do kubeczka, dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Płynny budyń dodaj do jabłek, wymieszaj. Gotuj przez chwilkę razem, po czym odstaw do...

  • ●500 ml śmietany kremówki ●4 jajka ●60 g cukru ●szczypta soli ●laska wanilii ●300 g orzechów (laskowych, włoskich lub/i migdałów) ●200 g brązowego cukru ●ok. 4 łyżek wody.

  • Deser ryżowy z brzoskwiniami

    Z brzoskwiniami lub innymi owocami.

  • Maluchy, które często jadają jogurty, lepiej trawią, rzadziej miewają biegunki czy zaparcia. Dlatego staraj się podawać je swojemu smykowi regularnie.

  • Deser mandarynkowy - w 20 minut

    ...i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje...

  • Słodkie co nieco - pyszne i zdrowe desery

    Co robić, kiedy przyjdzie nam nagle ochota na coś słodkiego, a jednocześnie nie chcemy zapychać się byle czym? Oto przepisy na pyszne, łatwe i zdrowe słodkie przekąski, które małym nakładem sił możemy zrobić same i potem bezpiecznie jeść oraz podawać naszym dzieciom.

  • TIRAMISU-NAJSŁYNNIEJSZY DESER ŚWIATA

    To niesamowite, jak tak proste do wykonania danie, odwdzięcza się nam eksplozją smaków, delikatnością dla podniebienia i wysublimowanym wyglądem. Idealnie pasuje jako kwintesencja romantycznej kolacji, czy rodzinnego obiadu

Wideo na temat: w czym podajemy desery
  • Przepis na rosyjskie smażone placuszki serowe

    Smażone placuszki serowe to tradycyjny, ciągle bardzo popularny na Wschodzie Europy deser, który świetnie smakuje podawany i solo, i z odrobiną delikatnego musu z malin czy truskawek. Puszyste, niewielkie placuszki, które łatwo dają się modelować w ścięte stożki, są nie tylko pożywne - w końcu to pyszny serek, ale i niesłychanie smaczne! Smażone serniczki świetnie sprawdzą się również na przyjęcia - zachwyt gości gwarantowany!

Przepisy na temat: w czym podajemy desery
  • Deser bananowy

    Zamiast sięgać po kolejny kawałek ciasta czy zawierający konserwanty, gotowy słodki deser, przygotujmy szybkie przekąski na bazie jogurtu naturalnego.

  • Jesienne desery

    Jesienią chętniej sięgamy po słodkie przekąski, a także o wiele częściej niż latem pieczemy ciasta, tarty czy przygotowujemy desery, które możemy spożywać na ciepło. Jabłka, śliwki, miód czy przyprawy korzenne to smaki jednoznacznie kojarzące się z jesienią. Warto więc wykorzystać sezon na tego rodzaju produkty i przygotować pyszne słodkości, które umilą nam chłodne wieczory spędzane w domu.

  • Deser truskawkowy

    Przygotujesz go w mgnieniu oka!

  • Desery z czekoladową nutą

    Przepyszne desery, które przygotujesz bez trudu!

  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    Jeśli brakuje ci pomysłu na ciekawy i smaczny deser? Uwielbiasz eksperymentować w kuchni, a do tego kochasz zaskakiwać kulinarnie swoich najbliższych? Mamy dla ciebie doskonałą propozycję – trzy przepyszne wegetariańskie desery z bakaliami. Są nie tylko smaczne, ale dzięki zawartości ulubionych bakalii: migdałów, orzechów włoskich czy suszonych daktyli są również bogate w składniki odżywcze...

  • Tajski deser na bazie ryżu

    ..."Desery azjatyckie są proste, ale bazują na produktach, które raczej kojarzą się nam z potrawami słonymi. To będzie kleisty ryż, czerwona fasolka adzuki, sezam czy mleczko kokosowe" - wyjaśnia w rozmowie z PAP Life Alicja Than współwłaścicielka warszawskiej restauracji Izumi Sushi. Jednym z flagowych deserów kuchni azjatyckiej, szczególniej tajskiej, jest kleisty ryż z mango i kremem kokosowym...

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    ...łyżkę mleka i szybko łączymy. Nie wyrabiamy za długo, by ciasto było sypkie. Zawijamy w folię i wkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką(...) minut w 200 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika i podajemy jeszcze ciepłą. Tarta z jabłkami: Sam jej zapach przyprawia o zawrót głowy. Jabłka i cynamon to miłość odwzajemniona! Ciasto do tej...

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    ...posypania sałatki albo jako nadzienie do pieczeni. 6. Ricotta. Z tego aksamitnie gładkiego serka łatwo przygotujesz desery, słodkie kremy, pasty kanapkowe oraz dipy. Możesz nim zagęszczać sosy oraz zupy.

  • Deser mandarynkowy

    ...i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje...

  • Deser lodowy

    Z brzoskwiniami.