• Informacje na temat:

    w czym podawać tatara na stół

Artykuły na temat: w czym podawać tatara na stół
  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    .... Idealne doprawienie naszej sałatki zapewni wyśmienity sos, który przygotujemy na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY . Majonez mieszamy z musztardą, po czym dodajemy go do śledzi, cebuli i jabłek...

  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    .... W kuchniach naszych babć śledź był natomiast uważany za lekarstwo na wszelkie choroby, miał odkażać organizm, poprawiać odporność i dawać na krzepę. Mocno słone filety zalecano podawać dzieciom, jak...

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...jest odpowiednia ilość miejsca, można ustawić je na stołach, przy których siedzą zaproszeni. Inna opcja to zdecydowanie się na szwedzki stół, warto jednak wówczas zadbać o dobrą komunikację i swobodny(...) ostatnio tzw. naked cake (tort nie jest niczym pokryty, w związku z czym widać jego warstwy). Gdy decydujemy się na dekorowanie, do wyboru mamy m.in. przystrojenie ciasta cukrowymi lub świeżymi...

Przepisy na temat: w czym podawać tatara na stół
  • Śledź na dwa sposoby

    ...szczypiorek, koperek i rzeżucha do dekoracji Przygotowanie: 1. Umyte filety śledziowe namocz w wodzie na 4 godziny, po czym dokładnie osusz je papierowym ręcznikiem. Pokrój w drobną kostkę, następnie(...). 4. Z papieru do pieczenia wytnij osiem pasków o wym. 5 x 30 cm. Zepnij je w obręcze, np. biurowymi spinaczami. Ułóż na talerzykach lub półmisku (tak jak tatar będzie podany na stół). Napełnij foremki...