• Informacje na temat:

    w czym smażyć zrazy

Artykuły na temat: w czym smażyć zrazy
  • Winne zrazy wołowe

    Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny na zrazy, 2 łyżki mąki, 50 ml oleju, 2 jajka, 10 dag żółtego sera, 100 ml piwa, 10 dag masła, 10 dag pieczarek, 200 ml wy- trawnego czerwonego wina, sos sojowy, sól, pieprz...

  • Zrazy wołowe z suszonymi grzybami

    Składniki na 8 porcji: - 1,10 kg wołowiny na zrazy, - 3 dag mąki, - 4-5 dag suszonych grzybów, - 15 dag szynki wędzonej, - 8 dag papryki konserwowej, - 2 jajka ugotowane na twardo, mała(...) roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać...

  • Rolady wołowe w sosie własnym

    ..., po czym przepołowić wzdłuż. Układać na plastrach wołowiny kawałki ogórka i kiełbasy. Zrazy zawijać jak najciaśniej i spinać wykałaczką albo obwiązać białą nicią. Obtoczyć w mące i obsmażyć na silnym ogniu na rozgrzanym oleju. 2. Rolady zdjąć z patelni, przełożyć do rondla. Cebule obrać, oczyścić, pokroić w piórka. Na pozostałym po mięsie tłuszczu podsmażyć na złoto cebulę. Przełożyć ją do rolad...

  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté(...) odkroić twarde końcówki. Sznycle z indyka lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem, na każdym układać po 2-3 przycięte szparagi, zwijać roladki i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po...

  • ...zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY . Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przepis na placki ziemniaczane i sama robię je od czasu do czasu, ale trzeba było wybierać, nie pisałyśmy encyklopedii. Mamy placki z jabłkiem, chyba wystarczy. Zrazy... - No dobrze, nie ma zrazów. Ale w amerykańskim wydaniu będą. Zamiast zrazów wołowych są zrazy z kurczaka. Zresztą nie przepadam za nimi... Boczek, ogórek - to jakieś tłuste i w sumie bez smaku. Schabowemu poświęca pani sporo...

  • Przepis na życie

    ...zawodowcom. W czarnym zeszycie Gosia notuje: "Jak kroić marchewkę w stylu julien lub vichy? Czy smażyć rybę skórę do dołu? Jak humanitarnie zabić homara?". Paweł i przyjaciele namawiają na kolejne(...). Uwielbiam ją, bo oszukuje zmysły - mówi. - Ale to dobre raz na jakiś czas. Nie wyobrażam sobie życia bez klasycznych smaków: czosnek, kawałek chleba, zrazy wołowe, gęś z modrą kapustą... Na deser serwuje...

Przepisy na temat: w czym smażyć zrazy
  • Zrazy z grzybami

    Składniki na 8 porcji: - 1,10 kg wołowiny na zrazy, - 3 dag mąki, - 4-5 dag suszonych grzybów, - 15 dag szynki wędzonej, - 8 dag papryki konserwowej, - 2 jajka ugotowane na twardo, mała(...) roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać...

  • Dziczyzna

    ...odżywczych. Na dodatek jest chudsze i lepsze od mięsa dzika. Z jeleniny przyrządza się pieczenie, ragout, combry, kotlety, steki, zrazy, gulasze pasztety, a nawet zupy. Sarna Sarna (Capreolus capreolus(...) jest równie dobra jak mięso z jelenia, podobne są też sposoby ich przygotowania, czyli jako: ragout, gulasz, zrazy, steki, kotlety i potrawki, pieczenie, udźce. Dzik "Dzik jest dziki, dzik jest zły...