• Informacje na temat:

    w czym trzymac kapuste kiszona

Artykuły na temat: w czym trzymac kapuste kiszona
  • ... z czym ten smazony ...  karp wigilijny

    ...; najlepiej smazyc tuz przed podaniem ale mozna po upieczeniu trzymac w cieplym piekarniku .... a teraz moja popisowa KAPUSTA Z GRZYBAMI .... kupuje zawsze od 3 - 5 kg kapusty kiszonej ... do misterium kapuscianego staje 3 dni przed Wigilia ... 1 dnia gotuje kapuste w garku najwiekszym jaki posiadam ... odlewam wode tyle razy az smak kwasny bedzie lagodny ( nie raz . ze 4 razy ) zawsze po zagotowaniu...

  • Święta w Europie

    Co króluje na świątecznych stołach we Włoszech, Rosji czy Belgii? Zapraszamy do podróży kulinarnej po całej Europie. Zobaczcie co jedzą w święta za granicą.

  • Przejedzenie? Lekarstwa szukaj w kuchni

    Myślisz, że wzdęcia, gazy, zgaga, biegunka i uczucie ciężkości to nieodłączne elementy świętowania? Wcale nie musi tak być.

  • Jak nie zaburzyć pracy jelit

    To co i jak jemy ma ogromne znaczenie dla pracy jelit. One nie lubią zmian, ale cenią udoskonalenia w naszej diecie. Co robić, aby nie zaburzyć ich pracy?

  • Co jeść zimą, by nie przytyć?

    W pocie czoła szykowałaś wiosną swoje ciało do sezonu letniego. Boisz się, że po zimie, za kilka miesięcy cała praca pójdzie na marne, a ty od nowa staniesz przed wyborem diety i rodzaju treningów.

  • Uratuj woreczek żółciowy, zanim będzie za późno

    Ból pod prawym żebrem, wzdęcia, nudności? To mogą być pierwsze znaki, że gromadzą się kamienie żółciowe. Unikniesz operacji, jeśli zareagujesz.

  • Pięć sprawdzonych sposobów  na zaparcia

    .... Zmuszają również jelita  do szybszej pracy i wypróżnień.  Czym zastąpić razowiec? Dobrym rozwiązaniem są ciastka owsiane. Wybieraj te z suszonymi owocami - to dodatkowa porcja nierozpuszczalnych włókien...

  • Dieta na dobry nastrój

    Listopadowa aura pozbawia cię energii i radości? Na pogodę nie masz wpływu, ale humor możesz sobie poprawić. Nasza ekspertka zapewnia, że proste zmiany w jadłospisie wystarczą, by na dobre zapomnieć o smuteczkach.

  • Najpopularniejsze diety zachwalane przez kobiety

    Kobiety nieomal od zawsze robiły wiele, by ich ciała były zgrabne i zdrowe. Na przestrzeni lat pojawiały się dziesiątki „diet- cud”, które miały pomóc w osiągnięciu wymarzonego efektu. Nieomal co sezon zmieniają się dietetyczne trendy, ale wśród nich znaleźć można kilka diet, które cieszą się niesłabnącą popularnością. Poznajcie najpopularniejsze diety zachwalane przez kobiety.

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    ..., a dwa plasterki sera brie (60 g) kolejne 200 kcal. Taka sałata ma wysoką wartość odżywczą, ale nie odchudzi. Dlatego ważne jest, z czym ją jemy. Ser lepiej zastąpić kawałkiem pieczonej piersi kurczaka...

Przepisy na temat: w czym trzymac kapuste kiszona
  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku...

  • Kapustę gotować w małej ilości wody, do zagotowania trzymać pod przykryciem. Gdy zagotuje się odkryć na chwilę, po czym przykryć i dogotować. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor. Ugotowaną kapustę mocno odcisnąć, przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać, dodać podsmażoną cebulę z tłuszczem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wsypać mąkę do miski, zrobić dołek...

  • Grzyby starannie opłukać, namoczyć przez noc, ugotować w wodzie, w której się moczyły, odcedzić, przepuścić przez maszynkę. Ostudzić. Wbić do grzybów jajko i dobrze wymieszać. Kapustę gotować w małej ilości wody, do zagotowania trzymać pod przykryciem. Gdy zagotuje się odkryć na chwilę, po czym przykryć i dogotować. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor. Ugotowaną...

  • Zimowe produkty w kuchni – czyli czego nie powinno zabraknąć w naszej diecie zimą?

    Zimą nasze nawyki żywieniowe ulegają zmianie. Częściej niż wiosną czy latem mamy ochotę na ciepłe i wyraziste, a zarazem zdecydowanie bardziej kaloryczne posiłki. Przygotowując zimowe dania warto trzymać się zasady Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz – Rafała Borysa, która mówi o wykorzystywaniu w pierwszej kolejności produktów sezonowych, czyli tych, które są dostępne o danej porze roku, a ich sposób przechowywania jest naturalny.

  • Monika Zamachowska: Moją kulinarną idolką jest babcia Ziuta

    "Kuchnia kobiet", nowa książka Moniki Zamachowskiej, jest swego rodzaju kulinarną biografią. Dziennikarka przywołuje przepisy znane w jej rodzinie i te opracowane przez jej przyjaciółki. Jak przyznaje, kulinarną "księgą mądrością" jest dla niej wiekowy notatnik babci.