• Informacje na temat:

    wafel rolada

Artykuły na temat: wafel rolada
  • .... Masę odstaw, by lekko ostygła. Wafel posmaruj połową masy, nakryj drugim waflem, przyciśnij i posmaruj resztą masy. Zwiń jak roladę. W kąpieli wodnej rozpuść polewę czekoladową. Kiedy lekko...

  • Skład na 4 porcje: 600 g ziemniaków, 4 suche wafle, łyżka masła, sól i pieprz, natka pietruszki, ostra papryka w proszku, 4-8 parówek, 3 łyżki oliwy

  • Składniki: opakowanie wafli (5 sztuk), 2 paczki herbatników, margaryna, pół galaretki, pół szklanki cukru, 2 banany, sok z cytryny, 2 łyżki kakao

  • Składniki: dowolna galaretka, 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru pudru (można dodać mniej), paczka herbatników holenderskich, 4 kwadratowe wafle. Masa: 10 dag wiórków kokosowych, 10 łyżek gorącego mleka, 3/4 szklanki cukru pudru, 25 dag masła

  • ...solą oraz pieprzem. 4. Rozłóż wafle. Na każdy płat nałóż gorące puree ziemniaczane. Zwiń wafel w roladę (możesz ją dodatkowo owinąć folią aluminiową lub ściereczką). Odstaw, aby masa ziemniaczana ostygła, a rolada stężała. 5. Ostrym nożem pokrój ją ukośnie na plastry. W miseczce roztrzep jajko. Do drugiej wsyp bułkę tartą. Plastry rolady zanurzaj w jajku, obtaczaj w bułce tartej. Smaż na...

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, sól, pieprz, 3 wafle tortowe, jajko, bułka tarta, olej do smażenia

  • Bogate – z masą ziemniaczano-serową i parówkami.

  • Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 30 dag żółtego ostrego sera, mały słoiczek majonezu, mały słoiczek keczupu, 2-3 duże cebule, sól, pieprz, majeranek.

  • Ciasta z budyniem

    ...z połowy cytryny albo 2-3 krople zapachu waniliowego. Krem można też wzbogacić wydrylowanymi wiśniami z kompotu albo miękką, pokrojoną w kosteczkę gruszką. Rolada makowa Składniki na 12 porcji: 3 jajka(...). 2. Tortownicę wysmarować olejem, wysypać cukrem purem (rada: na dnie formy można ułożyć wafel - ułatwi wyjęcie ciasta i lepiej utrzyma kształt). Na dnie tortownicy poukładać biszkopty, skropić je rumem...

Dyskusje na temat: wafel rolada
  •  Re: rolada z suchych wafli

    Ziemniaków ok 1kg. gotujemy .Przeciskamy przez praskę lub mielemy w maszynce (wazne żeby zrobić to szybko, muszą byc gorące ) dodać do nich1 łyzkę masła i 1łyżkę vegety.Szybko wymieszać i smarować fafel (tortowy)na grubość 1cm . Odczekać aż wafel zmięknie .Zwinąć .Po ostygnięciu , pokroić w 3 cm . plastry opanierować w jajku i bułce i usmażyć na oleju. Podaje się zamiast ziemniaków do obiadu