• Informacje na temat:

    wafel z marmoladą i masą

Artykuły na temat: wafel z marmoladą i masą
  • Mazurek bajaderkowy z orzechami i polewą czekoladową

    Składniki (na 18 porcji): 2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szkl. mielonych orzechów włoskich, 20 dag masła, 1/2 szkl. cukru, 2 jajka, 7 łyżek marmolady, 1 szkl. mleka, 3 łyżki kakao, 4–5 łyżek rumu, 1 szkl. posiekanych bakalii. Do dekoracji: 1 polewa czekoladowa, migdały oraz posiekane orzechy.

  • Ciasta z budyniem

    ..., przykryć masą kakaową. Na niej ułożyć biszkopty, ale tym razem posklejane marmoladą po dwa. Skropić rumem, przykryć jasną masą, wygładzić. Wstawić do lodówki do stężenia. Tort obsypać posiekanymi(...) wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200

Przepisy na temat: wafel z marmoladą i masą
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...dokładnie wymieszać ze startym chlebem. 2. Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na noc. 3. Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty...