• Informacje na temat:

    wafel z mlekiem w proszku i biszkoptami

Artykuły na temat: wafel z mlekiem w proszku i biszkoptami
  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Składniki (na 18 porcji): 2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szkl. mielonych orzechów włoskich, 20 dag masła, 1/2 szkl. cukru, 2 jajka, 7 łyżek marmolady, 1 szkl. mleka, 3 łyżki kakao, 4–5 łyżek rumu, 1 szkl. posiekanych bakalii. Do dekoracji: 1 polewa czekoladowa, migdały oraz posiekane orzechy.

  • Składniki: Biszkopt: 6 jajek, po 6 łyżek cukru i mąki krupczatki, półtorej łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Masa: 2 kostki masła, 1 litr mleka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, szklanka cukru, sok z cytryny 3 żółtka. Ponadto: 10 dag mielonych orzechów, 2 wafle, czekolada Przygotowanie: Biszkopt: białka ubij, dodając cukry. Dodaj żółtka...

  • Ciasta z budyniem

    ...proszku do pieczenia, 100 g truskawek Krem: 300 ml mleka, 80 g drobnego cukru, 1 torebka budyniu truskawkowego, 100 g masła, 100 g truskawek Wykończenie: 100 g polewy czekoladowej białej i 50 g ciemnej, 100(...) g okrągłych biszkoptów, 30 g marmolady morelowej, pomarańcza, grubo posiekane orzechy włoskie 1. Z mleka i proszku budyniowego ugotować gęsty krem. Mieszając, schłodzić. Twaróg dobrze wymieszać ze schłodzonym...