• Informacje na temat:

    wafle czekoladowe mleko w proszku

Artykuły na temat: wafle czekoladowe mleko w proszku
  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Składniki na 8 porcji: 40 dag mleka w proszku • 15 dag wafli kakaowych w czekoladzie • 15 dag masła • 3/4 szklanki wody • 3/4 szklanki cukru • 15 dag suszonej żurawiny • 5 dag gorzkiej czekolady.

  • Składniki: 1 i 1/4 szklanki cukru, 6 jajek, 2 łyżki cukru waniliowego, 1 i 3/4 szklanki tartych orzechów włoskich, 6 łyżek jasnej bułki tartej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 prostokątne wafle tortowe Krem puszka słodzonego mleka skondensowanego, 25 dag masła oraz, 10 dag polewy czekoladowej, połówki orzechów włoskich...

  • .... Miksując masę, dodawaj stopniowo mleko w proszku (łącznie 2 szkl.). Mieszaj do otrzymania jednolitej masy (możesz ew. dodać ulubiony aromat). Na końcu wmieszaj łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i ulubione bakalie (dodatki powinny stanowić połowę objętości czekoladowej masy). Krok 3. Masą napełnij formę keksową wyłożoną folią spożywczą. Wyrównaj wierzch łyżką i wstaw do...

  • Składniki na 10 porcji: 1 i 1/2 tabliczki białej czekolady, 1 i 1/4 kostki margaryny + 2 łyżki mleka w proszku, 2 jajka, 3 łyżki cukru pudru, duża paczka cienkich wafelków czekoladowych (ok. 300 g), szklanka suszonej żurawiny, pół tabliczki gorzkiej czekolady.

  • Składniki (na 18 porcji): 2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szkl. mielonych orzechów włoskich, 20 dag masła, 1/2 szkl. cukru, 2 jajka, 7 łyżek marmolady, 1 szkl. mleka, 3 łyżki kakao, 4–5 łyżek rumu, 1 szkl. posiekanych bakalii. Do dekoracji: 1 polewa czekoladowa, migdały oraz posiekane orzechy.

  • Domowe knoppersy

    Składniki 3 wafle tortowe. Masa jasna: 1/2 kostki margaryny, 1/2 szkl. mleka, 4 łyżki cukru, szkl. mleka w proszku. Masa orzechowa: opak. kremu orzechowego (40 dag), 1/2 kostki masła, 20 dag orzechów, np. laskowych lub ziemnych. Polewa czekoladowa: 2 tabliczki mlecznej czekolady, 1/4 szkl. śmietany kremówki 36%.

  • Składniki: 2 szkl. mleka ÷ 1 szkl. cukru ÷ 1 kostka (20 dag) masła ÷ 1/3 szkl. mleka w proszku ÷ 3 łyżki mielonych migdałów ÷ 3 łyżki likieru migdałowego ÷ 4–5 dużych suchych wafli (andrutów) ÷ 2 op. gotowej białej polewy czekoladowej ÷ 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ÷ całe migdały ze skórką do dekoracji.

  • Skład na 15 porcji: 250 g mąki, 250 g margaryny, 180 g cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 200 g całych migdałów, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 12 łyżek mleka, 100 g kandyzowanej mieszanki bakaliowej, mąka do oprószenia bakalii, polewa czekoladowa (dałam polewę z kawałkami wafla).

  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: 1 szklanka cukru, 10 dag masła, 2 jajka, 10 dag gorzkiej czekolady, 20 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 150 ml mleka, sól Krem: 3 łyżeczki różanej konfitury, 12 dag masła, 25 dag cukru pudru, 1 łyżeczka mleka, szczypta czerwonego barwnika spożywczego...

Przepisy na temat: wafle czekoladowe mleko w proszku
  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Francuskie czekoladowe makaroniki Składniki na 40-45 sztuk: - 400 g cukru pudru, - 25 g mąki, - 50 g kakao, - 100 g mielonych migdałów bez skórki, - 4 białka z jajka, - szczypta soli, - 150(...) rozwałkować pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na prostokąt o wymiarach 36x20 cm. Z jednej strony zdjąć papier i przyłożyć 3 wafle. Obrócić, zdjąć papier z drugiej strony, przyłożyć wafle. Odstawić na 30