• Informacje na temat:

    wafle tortowe z masa

Artykuły na temat: wafle tortowe z masa
  • Wafle  pomarańczowe

    ...i gotuję, aż składniki się połączą. Następnie wsypuję galaretki pomarańczowe, mieszam do ich całkowitego rozpuszczenia. Zostawiam do wystygnięcia. 2. Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, szybko przekładam nią wafle. Ta porcja wystarcza na przełożenie 4-5 wafli. Dociskam je np. deską (kładę ją na papierze), żeby dobrze się skleiły. 3. Robię polewę: masło (można je zastąpić margaryną), wodę i kakao...

  • Domowe knoppersy

    Składniki 3 wafle tortowe. Masa jasna: 1/2 kostki margaryny, 1/2 szkl. mleka, 4 łyżki cukru, szkl. mleka w proszku. Masa orzechowa: opak. kremu orzechowego (40 dag), 1/2 kostki masła, 20 dag orzechów, np. laskowych lub ziemnych. Polewa czekoladowa: 2 tabliczki mlecznej czekolady, 1/4 szkl. śmietany kremówki 36%.

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, sól, pieprz, 3 wafle tortowe, jajko, bułka tarta, olej do smażenia...

  • Mazurek orzechowy na waflu

    Składniki: wafel tortowy, 3 jajka, szkl. mielonych orzechów włoskich + orzechy do dekoracji, opak. cukru wanilinowego, 10 dag masła, 1 i 1/2 szkl. cukru pudru, 10 dag mąki, sok z cytryny, szczypta soli, rodzynki i skórka pomarańczowa do dekoracji.

  • Składniki: 20 dag orzechów włoskich, 40 dag cukru pudru , 2 białka. Nadzienie: 12,5 dag masła, 12,5 dag cukru pudru, 3 żółtka, 80-100 ml spirytusu, wafle tortowe.

  • Składniki na 10 porcji: 6 jajek, 20 dag cukru pudru, 20 dag mielonych orzechów, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 wafle tortowe. Krem: 3/4 szklanki czarnej kawy, budyń waniliowy, kostka i 1/2 masła, 15 dag cukru pudru, tabliczka czekolady, 2 łyżki tłuczonych orzechów włoskich, kieliszek rumu.

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) usztywnienia). Najpierw dodajemy 1-2 łyżki kremu do żelatyny, dokładnie mieszamy i dopiero łączymy w całość. Masa bezowa Opadanie masy bezowej, a tym samym rozrzedzenie kremu nastąpi, gdy zaparzymy...

Wideo na temat: wafle tortowe z masa
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który