• Informacje na temat:

    warkocz francuski z ciasta

Artykuły na temat: warkocz francuski z ciasta
  • Składniki na 8 porcji: 50 dag mrożonego ciasta francuskiego, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 duża cebula, 1 jajko, 4–5 łyżek startego żółtego sera o ostrym smaku, np. ementalera, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka ostrej musztardy, 2–3 łyżki bułki tartej, 10 dag masła, sól, pieprz, suszony tymianek oraz majeranek, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

  • ...pikantnie solą, pieprzem, ostrą papryką. Dobrze wyrób masę. Ciasto francuskie (lub kruche) rozwałkuj na prostokąt. Z mię- sa uformuj gruby wałek i ułóż go wzdłuż dłuższego boku ciasta. Zwiń roladę, dociska- jąc ciasto do mięsa. Roladę rozetnij na dwie połówki. Obie części ułóż na blacie obok siebie (przecięciem do góry). Poprzeplataj je tak, by powstał warkocz. Posyp go startym żółtym serem...

  • Składniki: 2 op. ciasta francuskiego, 2 op. sera feta , pół kostki masła, 4-5 ząbków czosnku, 15 dag startego sera żółtego, 60 dag szpinaku mrożonego rozdrobnionego, białko do posmarowania.

  • Składniki: opakowanie francuskiego ciasta, duża pierś kurczaka, plaster żółtego sera, trzy suszone pomidory, sól, pieprz kolorowy, papryka, roztrzepane jajko, słonecznik.

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 60 dag karkówki, czerwona papryka, 30 dag pieczarek, 4 ogórki kiszone, słoiczek przecieru pomidorowego, 2 cebule, jajko, sól, pieprz, papryczka chili, olej.

  • SKŁADNIKI: ciasto francuskie, 2 długie kabanosy (lub 4 normalne), 30 dag sera żółtego, czosnek granulowany, suszone zioła (np. pietruszka, lubczyk, według upodobań) . Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż ciasto, połóż na nie 2 kabanosy. Brzegi ciasta złóż, by wędlina była w środku. Natnij wierzch ciasta, aby kabanosy były widoczne. Posyp wierzch startym serem, ziołami...

  • Składniki: op. ciasta francuskiego, 4 jajka, czerwona papryka, 4 cebule, 20 dag startego sera żółtego, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej.

  • Składniki na 4 porcje Zakupy podstawowe: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 25 dag brokułów, 30 dag piersi z kurczaka (ugoto- wanej w wywarze warzywnym albo upieczonej w folii aluminiowej), 15 dag sera żółtego, jajko. Przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz.

  • Faszerowana pierś

    ..., krótko obsmaż. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego przesmażone mięso. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Rada: Piersi można owinąć ciastem francuskim i zapiec. Ciasto francuskie (2 opakowania) podziel na 4 prostokąty. Z każdego z obu stron natnij paski o szerokości ok. 2 cm. Na środku ułóż pierś. Zapleć warkocz, przekładając paski ciasta z jednej strony na drugą, aż mięso będzie...

Wideo na temat: warkocz francuski z ciasta
  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    , smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    , smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

Przepisy na temat: warkocz francuski z ciasta