• Informacje na temat:

    warzywa do kebaba

Artykuły na temat: warzywa do kebaba
  • Składniki na 5 porcji: 5 placków tortilla lub cienkich chlebków pita, 80 dag filetów z kurczaka, 1 opakowanie przyprawy do kebaba, 1 świeży ogórek, 1-2 czerwone cebule, 3 pomidory, 5 listków sałaty, olej do smażenia.

  • .... Jeśli chcesz, możesz je ponownie wrzucić na patelnię i przesmażyć na chrupiąco. 4. Pomidory opłucz, osusz, podziel na cząstki. Umyty ogórek pokrój w plasterki. Warzywa oprósz solą i pieprzem. Frytki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj do kebaba razem z surówką. .

  • Szybki kebab

    Przygotowanie: Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso zmiel (lub kup gotowe). Cebulę, natkę i czosnek zmiel blenderem lub zetrzyj warzywa na najdrobniejszej tarce. Wołowinę i pozostałe składniki dokładnie wymieszaj rękoma, dopraw solą i pieprzem. Tak utworzoną masę podziel na 4 porcje, każdą rozpłaszcz na pasy o grubości ok. 0,5 cm, połóż wykałaczkę i owiń ją mięsem...

  • ...1. Przygotowuję ciasto, odstawiam. Mięso kroję w kostkę, obsypuję przyprawą do kebabu, podsmażam na oleju z cebulą. Warzywa kroję, doprawiam. Robię sos. 2. Ciasto dzielę na dwie porcje, każdą rozwałkowuję na kwadrat. Smaruję koncentratem, oprószam przyprawą, nakładam mięso z cebulą. Zlepiam dwa przeciwległe rogi. Końcówki dociskam widelcem...

  • ...lekko podsmaż cukinie. Chleb pita potnij na 4 trójkąty. Napełnij je pokrojonymi warzywami oraz mięsem. Kanapki podawaj z przygotowanym wcześniej sosem jogurtowo-ogórkowym.

  • Filety pokrój w paseczki, 3 łyżki oleju odlej, resztę wymieszaj z ziołami, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zalej mięso, odstaw na 30 minut, aby przeszło smakiem marynaty. Warzywa umyj, pomidory i ogórki pokrój w plasterki, a paprykę oraz sałatę w paseczki. Wszystkie warzywa wymieszaj. Z chlebków pita odkrój wierzchy, tak by powstały kieszonki. Kurczaka osącz z marynaty, usmaż na...

  • ...  Ugotować ryż. W między czasie pokroić w kostkę warzywa i podsmażyć na patelni (na maśle) do uzyskania szklistego koloru cebuli. Następnie podlać trochę wodą i poddusić pod przykryciem. Ugotowany ryż wysypać z torebki na patelnię, wymieszać z warzywami, następnie dodać przyprawy. Wymieszać dokładnie tak aby wszystkie ziarenka ryżu były żółte (obtoczone w kurkumie). Smażyć wszystko na...

  • Zdrowe frytki - nie tylko z ziemniaków

    Moda na zdrowe wersje fast-foodowych dań weszła do naszych kuchni na dobre. Jemy zdrowe wersje burgerów, hot dogów czy kebaba, więc przyszła pora na fit frytki - niekoniecznie z ziemniaków!

  • Składniki na 4 porcje: ■ pół kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ pół papryki ■ jajko ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ przyprawa do kebaba ■ sól ■ pieprz ■ olej.

  • Składniki na 4 porcje: ● pół kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego ● biała cebula ● 2 ząbki czosnku ● pół papryki ● jajko ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● przyprawa do kebaba ● sól ● pieprz ● olej...

Przepisy na temat: warzywa do kebaba
  • Szaszłyki - shish kebab

    Przygotowanie: 1. Sposobów przyrządzania kebabów jest wiele. Mogą mieć one np. postać szaszłyków - shish kebab. Mięso w nich jest pokrojone w kostkę, nadziane na szpikulce i zgrillowane. 2. Shish kebab - oprócz mięsa - może zawierać także warzywa czy owoce. Taki rodzaj kebabu można przygotować np. z wołowiny lub baraniny, wcześniej zamarynowanej w wonnych, orientalnych przyprawach...

  • Pikantna drobiowa potrawka

    Sposób przygotowania 1. Sok pomidorowy zagotuj, wsyp ryż, posól do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze,po czym zmniejsz płomień i ugotuj do miękkości. 2. W tym czasie mięso opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.Chili oraz czerwoną i żółtą paprykę oczyść z pestek,opłucz. Chili posiekaj,a pozostałe papryki pokrój w grubsze paseczki. 3. Warzywa wymieszaj z mięsem...

  • Chipsy ziemniaczane

    Składniki: 10 ziemniaków łyżka słodkiej papryki przyprawa do kebaba pół łyżki ostrej papryki olej słonecznikowy Przygotowanie: 1. Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz. Pokrój na cienkie plasterki (nożykiem do obierania warzyw). 2. Obydwie papryki wymieszaj z przyprawą do kebaba. Obtocz w nich ziemniaki. Olej rozgrzej w rondlu, usmaż ziemniaki na złoty kolor. Osącz z tłuszczu...

  • Kuchnia turecka

    ...w piecu, a na niego kładzie się ser, mielone mięso i warzywa. Pide mogą być małe i okrągłe (zawsze cienkie) lub duże i podłużne. W zależności od fantazji właściciela lokalu pide może mieć naprawdę...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    .... Tak jak różnorodny jest krajobraz i kultura Libanu, tak bogata i zróżnicowana jest libańska kuchnia, a królują w niej warzywa i owoce. Mięsa jada się niewiele - przede wszystkim ze(...) których wchodzą przede wszystkim warzywa. Na stole w trakcie posiłku pojawia się ich co najmniej kilkanaście (znawcy twierdzą, że rodzajów mezze jest około 120). Podawane są w glinianych lub fajansowych...

Dyskusje na temat: warzywa do kebaba
  •  Re: gdzie dobrze zjeść poza domem????

    Czasami mam ochotę na kebaba. Kupuję go w miejscach przede wszystkich czystych i zwracam uwagę na to, czy dodawane są świeże warzywa...Wtedy go zjem...najczęściej smakują wszystkie podobnie...Sekret tkwi przecież w obróbce mięsa. A wszyscy obrabiają podobnie:P

  • Re: Zdrowe śniadanie

    Najwieksza bzdura w Polsce to jedzenie kebaba widelcem.Najpierw warzywa i Mieso a chleb to tylko naczynie.To tak samo jakby spaghetti jeść nozem i widelcem albo gdyby w McDonaldsie jeść Hamburgera sztućcami.Taka nienormalność tylko w Polsce.To czysta profanacja kebaba,który w tej popularnej formie powstal w 70-tych latach w Berlinie!

  • Re: Grelina - wróg smukłej sylwetki

    łaknienie. Żołądek powiększa się a śmieciowe żarcie przeprogramuje organizm. Tak samo jak przy cukrzycy mamy insulino odporność. Nieprzetworzone produkty, głównie warzywa i także owoce uaktywniają inne(...) słodzonego musli, gotowane ziemniaki zamiast frytek, Chudy bigos zamiast golonki, Zupa jarzynowa zamiast kebaba. Owoc zamiast cukierka, sok warzywny zamiast kawy, świeży pomidor zamiast keczupu, woda

  • Re: Polecam... o polskiej kuchni

    wyznaje zasade ze lokalnie jestesmy bardzo bogaci kulinarnie, swieze warzywa i owoce, te sezonowe sa nie dosc ze pelnowartosciowe to maja wyjatkowe walory smakowe. I wybacz, ale stwierdzenie ze sushi i kebab narodowa potrawa jest jakas totalna bzdura.. w zyciu w Polsce nie jadlam kebaba ani tez sushi.. o edukacji nie zauwazylam ani slowa, natomiast na wyspach trabi sie o niej wszedzie a skutek jest