• Informacje na temat:

    warzywa na patelnie z serem

Artykuły na temat: warzywa na patelnie z serem
  • ...1. Bakłażana umyj i potnij na długie plastry. Obraną marchewkę pokrój na ćwiartki, a paprykę w ósemki. 2. Skrop warzywa oliwą z oliwek, oprósz solą i podsmaż kolejno na patelni grillowej nasmarowanej oliwą. 3. Gotowe składniki rozłóż na półmisku, posyp rozdrobnionym serem kozim i udekoruj listami bazylii.

  • Przygotowanie: Komosę przepłucz i gotuj przez 15 min w 2 szklankach wody. Gdy wystygnie, dodaj posiekane świeże zioła i dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Warzywa pokrój na kawałki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem i sokiem z cytryny. Posyp cynamonem, kminem, solą oraz pieprzem. Piecz w 180°C przez 45 min. Ser halloumi pokrój...

  • Dania z patelni

    .... Wymieszać widelcem. Na patelni (żaroodpornej) rozgrzać resztę oleju. Włożyć wystudzoną soczewicę i ziemniaki. Warzywa zalać masą jajeczną. Patelnię wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać 20 minut. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Dymki oczyścić, pociąć w ukośne plasterki, wymieszać z pomidorkami. Warzywa oprószyć pieprzem, solą i szczyptą cukru. Skropić oliwą i octem balsamicznym...

  • Składniki: 2 małe brokuły (50 dag ), 2 gałązki bazylii, 5 gałązek majeranku, po 15 dag żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych, 25 dag boczniaków, 2 małe bakłażany, 5 łyżek oliwy, sól, pieprz, po 5 dag mozzarelli, parmezanu, gorgonzoli i sera camembert.

  • ...pokrojone warzywa: paprykę, cukinię i bakłażana. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj masło i smaż warzywa przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Wlej pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj. Zagotuj. Warzywa połącz z makaronem, wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posyp tartym serem i wstaw do...

  • ...1. Olej rozgrzej na patelni. Wrzuć mrożone warzywa. Mieszając, podsmaż. Posyp przyprawami. 2. Jajka, mleko i starty ser roztrzep. Przypraw solą i pieprzem. Formę posmaruj masłem. Włóż warzywa, zalej masą jajeczną. Zapiekaj 5-10 min w temp. 180°C do momentu, aż jajka się zetną. Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za...

  • Przygotowanie: Podsmaż cebulę, czosnek i mięso. Dopraw. Dodaj przecier i duś. Dorzuć odcedzone warzywa i posiekaną papryczkę chilli. Posyp tartym serem i nachos. Zapiekaj w 180°C, aż ser się stopi.

  • Warzywa  z serem feta

    Na patelni rozgrzej olej, włóż pokrojone ziemniaki, a po 10 minutach paprykę. Całość dopraw solą i pieprzem. Na 2 minuty przed końcem pieczenia dodaj pokrojoną dymkę i wymieszaj. Ser pokrój na cienkie plasterki, połącz ze śmietaną. Wymieszaj z czosnkiem i tymiankiem. Sosem polej warzywa.

  • Kotlety zapiekane pod serem

    ...i pomidory przez 3 minuty. Fasolkę odcedzić, od-sączyć, dodać do warzyw na patelni. Ser żółty zetrzeć na tarce. Warzywa podlać bulionem, doprowadzić całość do wrzenia. Na patelnię ponownie włożyć kotlety. Posypać startym żółtym serem. Przykryć i dusić pod przykryciem 2 minuty. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posiekać i posypać gotowe danie. Podawać od razu. Zobacz także:

  • ...rozpuści, sos doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Mrożone warzywa wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, smażyć ok. 5 minut. Dodać połówki umytych pomidorków, przesmażyć razem, doprawić ziołami i przyprawami. 4. Warzywa rozłożyć na ugotowanym ryżu, polać sosem. Nasza rada Zawartość kociołka posyp tartym parmezanem (albo zwykłym żółtym serem...

Przepisy na temat: warzywa na patelnie z serem
  • Pomysł na obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

    ...sojowym i ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojony czosnek, podlać wodą i wymieszać. Na tak przygotowane warzywa wyłożyć wcześniej przygotowane pulpety, patelnie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu...

  • Chipsy z warzyw

    ...przygotowania Trzy blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Warzywa obierz opłucz, pokrój krajalnicą w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa (osobno marchewki, bataty i buraki) rozłóż na blachach. Każdą...

  • Naleśniki z warzywami

    ..., ser zetrzyj. 2. Umaż 8 naleśników. Na patelni rozgrzej olej,usmaż pieczarki. Wlej śmietanę, dopraw,zagotuj. Dodaj brokuły i pomidory, gotuj. Każdy naleśnik zwiń w rożek, wypełnij warzywami. Ułóż w formie, posyp serem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.

  • Sałatki makaronowe pełne warzyw

    .... Przełóż na sitko, osącz. Szynkę i ser pokrój w niewielką kostkę, paprykę na kawałki. Pomidorki umyj, dobrze osusz, potnij na ćwiartki.  3. Warzywa z zalewy octowej, wyjmij, osącz, osusz ręcznikiem(...) makaronu. Podgrzewaj, delikatnie mieszając jeszcze ok. 1 minuty, ostudź.  3. Cukinię umyj i potnij na wąskie paseczki, np. obieraczką do warzyw. Wymieszaj z duszonymi warzywami, oprósz pieprzem. Dolej...

  • Ravioli z warzywami

    Małe włoskie pierożki zrobisz łatwiej niż klasyczne.

  • Faszerowane warzywa

    ...smaku. 2. Filety potnij na kawałki. Ser zetrzyj. Zetnij wierzchy papryk. Strąki oczyść i napełnij farszem. Przykryj mięsem, koperkiem, serem i odciętymi wierzchami. Ustaw w formie. Podlej bulionem(...) przykryciem przez 15 minut. Często mieszaj. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Żółty ser grubo zetrzyj. 3. Farsz zdejmij z ognia, wymieszaj z oliwkami oraz serem. Ponownie przypraw. Wydrążone...

  • Frittata z warzywami i jogurtem greckim

    Jeśli chcecie zacząć idealny poranek, to koniecznie musicie przyrządzić coś wyjątkowego – Frittatę z warzywami i jogurtem greckim. To włosko-hiszpańskie połączenie jest pyszną alternatywą dla zwykłej jajecznicy. Świeże warzywa pokryte puszystą, jajeczną kołderką z dodatkiem jogurtu greckiego, a na górze zapiekany żółty ser – po prostu pycha!

  • Burger wołowy z pikantną salsą i serem

    ...& TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni. Bułkę* przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim...

  • Serowy omlet z warzywami

    ...) oraz 2 ząbki czosnku. Przesmaż na maśle. Dodaj pozostałe warzywa. Smaż 5 min. Dopraw solą i pieprzem. 2. Rozkłóć jajka ze startym parmezanem, solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej łyżeczkę...

  • Sałatka z zielonych szparagów i koziego sera z orzechami laskowymi

    Sezon na szparagi rozpoczyna się pod koniec kwietnia i trwa do połowy lipca. Z tymi zielonymi warzywami doskonale komponują się chrupiące orzechy, które ze względu na swoje właściwości odżywcze i duża zawartość witamin i składników mineralnych stworzą ze szparagami prawdziwą bombę witaminową.