• Informacje na temat:

    warzywa smażone z boczniakiem

Artykuły na temat: warzywa smażone z boczniakiem
  • Składniki: 0,5 kg boczniaków, pietruszka, cebula, 2 marchewki, 0,5 kg piersi z kurczaka, 2 łyżki masła, kilka gałązek tymianku, listek laurowy, 1/2 szklanki śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 2 małe brokuły (50 dag ), 2 gałązki bazylii, 5 gałązek majeranku, po 15 dag żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych, 25 dag boczniaków, 2 małe bakłażany, 5 łyżek oliwy, sól, pieprz, po 5 dag mozzarelli, parmezanu, gorgonzoli i sera camembert.

  • Faszerowane warzywa

    Zapieczone, podajmy na obiad lub kolację

  • Zupa z boczniaków

    Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać, boczniaki pokroić w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pietruszkę,...

  • ...oleju. Przesmaż resztę czosnku, cebulę i boczniaki. Gdy grzyby puszczą sok, dorzuć paprykę, chili i brokuły. Smaż 3 min. Dopraw solą i pieprzem. 4 Gotowe mięso pokrój w plastry. Obłóż warzywami...

  • Leśna zupa grzybowa - w 105 minut

    ...w julianne. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć, dodać warzywa, a następnie grzyby i dalej smażyć na złoty kolor. Zalać wszystko wodą i dodać przyprawy. Gotować około pół godziny. Po tym czasie dodać...

  • Grzybowy Stroganow

    Tego dania nie przywiozłam z podróży. Powstało dzięki temu, że pewnego razu towarzyszyłam przyjaciółce na wyjątkowo niewegetariańskim weselu — na stole nie było żadnej sałatki, warzywa ozdabiające deski wędlin zalane były dodatkowo galaretą, a co chwilę wjeżdżały półmiski pełne parujących kotletów. Nawet ziemniaki podawano wyłącznie ze smażonymi kiełbaskami.

  • Duszona wątróbka

    Składniki na 6 porcji: 60 dag wątróbki wieprzowej, 1 szklanka mleka, 1 duży por, 20 dag boczniaków, 3-4 łyżki mąki, 2 szklanki kaszy jaglanej, po szczypcie tymianku, majeranku i cząbru, 2 łyżki oleju, łyżka masła, sól, pieprz.

  • ...pokroić na ćwiartki), chilli (pamiętaj o usunięciu pestek!) i cukier. Smaż około minuty, żeby warzywa nie straciły chrupkości. 3. Dodaj sos ostrygowy i bulion, podgrzewaj całość jeszcze około minuty. Podziel warzywa na cztery części i na każdy omlet zsuń porcję. Na talerzu posyp uprażonymi orzechami nerkowca. Czas przygotowania 25 minut, 4 porcje, 233 kcal/porcja, koszt 4 zł/porcja.

  • Przygotowanie: 75 min; Porcja: 560 kcal; Cena porcji: 5,35 zł. 1. Marchewki obierz, por oczyść. Warzywa opłucz, drobno potnij. Umyj grzyby, większe sztuki pokrój na kawałki. Natkę opłucz, posiekaj. 2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż grzyby. Przełóż je do miseczki, a na patelnię wrzuć warzywa. Smaż kilka minut, często mieszając, potem dodaj grzyby, natkę i bulion. Przypraw...

Przepisy na temat: warzywa smażone z boczniakiem
  • Naleśniki wytrawne

    ...godziny Szpinakowe z mięsem i warzywami Składniki dla 4 osób: Ciasto: szklanka mleka niepełna szklanka mąki pszennej pół opakowania mrożonego szpinaku łyżka oleju 2 jajka...

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...ma takiej potrzeby. Dajmy sobie czas, wrzućmy na luz i powoli delektujmy się prostymi przepisami. Można je znaleźć między innymi w mojej ostatniej książce "Warzywa górą! Od korzeni po liście". To aż(...), bardziej zróżnicowane (zawiera różne aminokwasy). Znajdziemy je w produktach sojowych, zbożowych (makaron pełnoziarnisty, ryż), warzywach strączkowych (ciecierzyca, soczewica, fasola), a także orzechach...

  • Leśna zupa grzybowa

    .... Marchewkę i selera pokroić w julianne. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć, dodać warzywa a następnie grzyby i dalej smażyć na złoty kolor. Zalać wszystko wodą i dodać przyprawy . Gotować ok. 0,5 h, po...

  • Danie jak maska

    ...od głowy, osiągniemy wtedy okazalszy wygląd po usmażeniu. Warzywa umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić wedle uznania tak jak lubimy - proponuję kukurydzę wzdłuż na pół, boczniaki w paski(...) i pieprzem grubo mielonym, skrapiając delikatnie sokiem z limonki, smażymy chwilę z obu stron do momentu zmiany koloru, na drugiej patelni na masło wsypujemy wszystkie warzywa doprawione nieco solą...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Filet z sandacza z warzywami i ryżem Składniki: - 400 g zielonej fasolki, - 350 g marchewki, - 160 g ryżu z dodatkiem dzikiego ryżu, - sól, - 8 filetów z sandacza, - sok z jednej cytryny(...), imbir i szalotkę włożyć do garnka i zagotować. Dodać marchewki i dusić pod przykryciem 12-15 minut. W innym garnku zagotować 50 ml bulionu, dodać brokuły i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Warzywa...

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    ...: Warzywa i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, zalać bulionem, i gotować na średnim ogniu przez 20 minut. Dodać pokrojony szczypior. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru...