• Informacje na temat:

    warzywne placki z dodatkami

Artykuły na temat: warzywne placki z dodatkami
  • Podstawowe składniki: 75 dag ziemniaków, po niedużym strąku czerwonej i zielonej papryki. Dodatki i przyprawy: 2 łyżki masła, ok. 1/2 szklanki mleka, 2 duże jajka,sól, pieprz, gałka muszkatołowa, mozzarella na wierzch, olej do smażenia

  • Placuszki warzywne

    ...na dobrze rozgrzany na patelni olej, formując placki. Smażyć na złoto z obu stron, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Zobacz także:

  • Placuszki warzywne z dipem twarogowym

    ...smaku solą oraz pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewać olej. Łyżką nakładać porcje przygotowanej masy. Formować owalne placki o śr. około 8 cm. Smażyć je po 5 minut z każdej strony. Gotowe placki(...) z twarogiem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Placki podawać z dodatkiem dipu. Zobacz także:

  • ...otworach. Wymieszaj w dużej misce z jajkami, mąką oraz startym parmezanem i bazylią. Ciasto warzywne przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut). Placki przełóż na kilkakrotnie złożony papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Podawaj z dodatkiem sosu...

  • Składniki na 8 porcji: 1,5 szkl. ryżu do risotto, 1 duża cebula, 1 por q4 szkl. bulionu warzywnego, 20 dag pieczarek, 1 oczyszczona z pestek czerwona papryka, 20 dag startego żółtego sera (np. gouda), 5 dag pistacji, 30 dag pokrojonej w kosteczkę wędliny (może być szynka, kiełbasa, mortadela), 150 ml kwaśnej śmietany wymieszanej z 2 łyżkami startego sera typu parmezan, 2 łyżki posiekanej natki...

  • .... Dosyp posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz nakładaj łyżką ciasto warzywne. Formuj okrągłe, grubsze placki. Smaż je po 2–3 minuty z każdej strony. Osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Od razu podawaj. Znakomitym dodatkiem do tak przygotowanych placków jest lekki sos z jogurtu...

  • Strudel z bazylią i łososiem

    Składniki na 10 porcji. Na ciasto: 30 dag mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sól, 1 łyżka octu, 150–200 ml letniej wody, olej do posmarowania ciasta, 2 łyżki masła, 4 łyżki bułki tartej, mąka do oprószenia. Na farsz: 2 pęczki bazylii, 60 dag filetów z łososia (bez skóry), 2 łyżki soku z cytryny, 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki), sól, biały pieprz.

  • Szybkie tortille z warzywami

    Paparyki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój na paski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj. Awokado obierz i pokrój w słupki. Liście sałaty umyj i osusz (np. papierowym ręcznikiem). Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Podgrzej placki tortilli na gorącej patelni (przez kilkanaście sekund). Następnie posmaruj je pastą, połóż na nich liście sałaty oraz po...

  • ...1 Na kanapki Biały ser możesz nałożyć na kromki w formie pasty, np. ze śmietaną, przyprawami, wybranymi dodatkami (np. susz. pomidorami, posiekaną szynką). Możesz też położyć go na pieczywie w plastrach, oprószyć przyprawami lub polać miodem, syropem, posmarować dżemem. 2 Dodatek do placków Utrzyj biały ser ze śmietaną lub jogurtem, dopraw na ostro lub słodko (zależnie...

  • Letnie obiadki dla smyka

    ..., buraczki, fasolkę szparagową i pomidory. Zupę możesz ugotować na bazie wywaru warzywnego i podać bez dodatków. Ale jeśli ma stanowić sycący posiłek, przyrządź ją z chudym mięsem. Na koniec zmiksuj na(...) w rączkę. Latem warto im więc proponować placki różnego typu, także te z dodatkiem owoców. Smykowi po 2. roku możesz zrobić np. placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym oraz odrobiną śmietany. Aby...

Przepisy na temat: warzywne placki z dodatkami
  • Placki warzywne – nie tylko z ziemniaka!

    Czy myśląc o plackach, przed oczami stają ci wyłącznie poczciwe placki ziemniaczane? Choć pyszne, ich przygotowanie potrafi być czasochłonne, a efekt – nieprzewidywalny. Nawet, jeśli jesteś mistrzem lub mistrzynią patelni, warto abyś raz na jakiś czas dał ziemniakom odpocząć, a sam wypróbował nowe przepisy – zwłaszcza takie, które wymagają znacznie mniej pracy! Rozsmakuj się w warzywnych plackach...

  • Placki z cukinii - najlepsze w sezonie

    Młode cukinie to smaczny dodatek letnich potraw. Cukinia świetnie smakuje w sałatkach, warzywnych daniach, zapiekankach. Ale można też przyrządzić z niej rewelacyjne placki.

  • Placki z cukinią

    ...je w cienkie paseczki. Przygotowane warzywa zetrzyj na tarce o dużych otworach. 2. Wymieszaj w dużej misce z jajkami, mąką oraz startym parmezanem i bazylią. Ciasto warzywne przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut). 3. Placki przełóż na kilkakrotnie...

  • Placki z cukinią

    Nowa wersja przepisu na placki ziemniaczane...

  • Szybkie tortille

    Paparyki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój na paski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj. Awokado obierz i pokrój w słupki. Liście sałaty umyj i osusz (np. papierowym ręcznikiem). Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Podgrzej placki tortilli na gorącej patelni (przez kilkanaście sekund). Następnie posmaruj je pastą, połóż na nich liście sałaty oraz po...

  • Smaczne bulwy na naszym stole

    ...startego żółtego sera. Pyszne są grillowane lub pieczone, np. posmarowane masłem orzechowym. Z batatów i topinambura można też zrobić doskonałe, chrupiące frytki, a także placki podobne do ziemniaczanych...

  • Pestki słonecznika

    Wykorzystaj je!

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...) A także souvlaki czyli nieduże grillowane szaszłyczki z jagnięciny ( souvlaki arni) lub kurczaka. I oczywiście placki pita - obowiązkowe - jak wycieczka na ateński Akropol. Grecka sztuka mięsa Im(...) mariażu mięsa i warzyw są souvlaki czyli maleńkie szaszłyczki mięsno-warzywne pieczone na ruszcie nad ogniskiem (słowo "souvlaki" po grecku znaczy "ruszt"), pachnące lekkim aromatem dymu i przyprawami...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Pora na pora

    ...jagnięcej. Można zrobić też zupę piwną właśnie na bazie młodych porów. Ich białe końcówki kroimy w krążki i podsmażamy na maśle. Dodajemy odrobinę bulionu warzywnego i dusimy. Dodajemy pokrojoną...