• Informacje na temat:

    wątróbka do rosołu

Artykuły na temat: wątróbka do rosołu
  • Składniki:  0,5 kg mięsa drobiowego z rosołu  0,5 kg wątróbki drobiowej  3 cebule  2 jaja  sól, pieprz  bułka  gałka muszkatołowa  olej...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Spośród podrobów najczęściej na naszym stole gości wątróbka.

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

      Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

  • ...czosnek, sól, pieprz, majeranek i pietruszkę. Uformuj knedliki, ugotuj i dodaj do rosołu. Danie główne: Ruloniki cielęce w cieście Składniki: 800 g polędwicy cielęcej, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy...

  • ...pietruszka 3 jajka czosnek - 2 duże ząbki 2 łyżki bułki tartej Mięso ugotować z jarzynami (wyszedł wyśmienity rosół), wątróbka usmażyć. Mięso zmielić, dodać przyprawy, dobrze wymieszać, dodać jajka...

  • GOSPODA SWIATECZNA

    ... mam nadzieje, ze  posluchacie opowiesci swiatecznej z dalekiej italii ... to bedzie opowiesc troche smaczna, troche plotkarska i troche modna ... ...

Przepisy na temat: wątróbka do rosołu
  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ..., od kiedy podawane jest w jednej z restauracji hotelu, uznawanego za najbardziej luksusowy na świecie: Kurczak z mezlai Składniki: duża pierś kurczaka ●szklanka rosołu ●duży pojemnik jogurtu...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată...

Dyskusje na temat: wątróbka do rosołu
  • Re: Jak ugotować dobry rosół?

    ziele ang kiść laurowy co to za pomysł znów będzie smakował jak jarzynowa mięso mieszane pietruszka seler i lubczyk do tego żołądki ewent wątróbka podroby gotować osobno wywaru nie dodawać do rosołu

  • Re: Wątróbka z jabłkiem na obiad

    Może być z rosołu lub warzywny. Jak gotujesz zupę odlej trochę. . Po przestudzeniu zamroź w woreczkach. Później masz gotowy właśnie na takie przepisy. Ten chiński to faktycznie tak jak pisze kryspa, sama chemia . Kostki rosołowe też , chociaż niektórym to smakuje.