• Informacje na temat:

    wątróbka drobiowa zapiekana z serem

Artykuły na temat: wątróbka drobiowa zapiekana z serem
  • Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra. Z bułeczek zetnij wierzchy, wydrąż miękisz i namocz w mleku. Bułeczki w środku posmaruj masłem. Wątróbkę i cebulę podsmaż na oleju. Kiedy ostygną, zmiel w maszynce razem z odciśniętym miękiszem. Wbij jajko, przypraw solą oraz pieprzem. Farszem napełnij bułeczki. Posyp startym serem. Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180˚C. Porcje...

  • ...solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem nadziej bułeczki. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Bułeczki ułóż na blaszce, posyp serem. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 15-20 min w temp. 180

  • Na straganie, w dzień targowy

    Dziś proponujemy nadziewane warzywa. O tej porze roku są najlepsze do faszerowania.

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...z kozim serem, sok z grejpfruta. II śniadanie: Filet śledziowy z cebulką. Obiad : ryż brązowy, ryba panierowana w pestkach dyni, surówka z selera z jogurtem naturalnym. Podwieczorek : twarożek(...) źródłem wapnia jest też ser żółty, ale wystarczą 2 plasterki dziennie. W wit. D bogate są jaja, tłuste ryby, wątróbka. • Przykładowy jadłospis: Śniadanie: ciemne pieczywo, twaróg z czosnkiem...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...: Śniadanie: grzanka pełnoziarnista z kozim serem, sok z grejpfruta. II śniadanie: Filet śledziowy z cebulką. Obiad : ryż brązowy, ryba panierowana w pestkach dyni, surówka z selera z jogurtem naturalnym(...) powinno być mleko i jego przetwory np. półtłusty ser. Dobrym źródłem wapnia jest też ser żółty, ale wystarczą 2 plasterki dziennie. W wit. D bogate są jaja, tłuste ryby, wątróbka. • Przykładowy...

Przepisy na temat: wątróbka drobiowa zapiekana z serem
  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată(...) mamałygi zwanej taci şi - nghite ( co dosłownie znaczy: "zamknij się i połknij"), zapiekana w piecu, posiada dwie warstwy kaszy kukurydzianej oddzielone warstwą sera, masła i jajek. Wędrując górami...