• Informacje na temat:

    wedlina w ciescie francuskim

Artykuły na temat: wedlina w ciescie francuskim
  • Składniki na 6 porcji: 50 dag dyni, 1 op. ciasta francuskiego, 2 marchewki, 20 dag zielonego groszku, 30 dag kiełbasy, 30 dag brukselek, 1 żółta cukinia, 30 dag pieczarek, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 2 jajka, 150 ml śmietany kremówki, sól, pieprz mielony, tłuszcz do formy, olej.

  • 1 i 1/2 kg polędwicy wołowej (najlepiej środkowa część) kilka plasterków szynki dojrzewającej (ew. szynki gotowanej albo pasztetu z wątróbek drobiowych) 40 dag pieczarek, 50 dag ciasta francuskiego 1 jajko, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki mielony czarny pieprz, sól oliwa oraz klarowane masło do smażenia

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Pyszności z kiełbasą

    Wystarczy tylko kawałeczek kiełbasy, by przygotować naprawdę pyszne danie.

  • Przygotuj się na przyjęcie

    Wyjście na cocktail party przypomina wizytę w teatrze: są dekoracje, aktorzy, lecz scenariusz znamy w zarysie. To najbardziej lubię.

Przepisy na temat: wedlina w ciescie francuskim
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.