• Informacje na temat:

    wedliny z mięsa mielonego wieprzowego

Artykuły na temat: wedliny z mięsa mielonego wieprzowego
  • Kupujemy mięso

    ...1. Pakowane czy na wagę? Próżniowe pakowanie mięsa powoduje, że ma ono mniejszy kontakt z tlenem, dzięki czemu wolniej się psuje i dłużej zachowuje przydatność do spożycia. Mięsa nieofoliowanego(...) (w temperaturze nie wyższej niż -18 °C) przedłuża świeżość mięsa. Zamrożoną wołowinę i cielęcinę można przechowywać do 8 miesięcy, wieprzowinę do pół roku, mięso drobiowe i mielone do 3 miesięcy. 5. Czerwone...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag piersi indyczej, 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa wieprzowego, sól, pieprz, mielona papryka, olej do pieczenia, koperek, sok z cytryny.

  • Wyborne pieczyste

    Samodzielnie przyrządzone mięsa, pieczenie i wędliny rozpływają się w ustach.

  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.

  • Dieta na lepsze trawienie

    ...zrezygnujmy, bo utrudniają trawienie : Tłuszcze zwierzęce, tłuste mięsa i wędliny, zwłaszcza wieprzowe, zawierają dużo kwasów tłuszczowych trans spowalniających trawienie. Nadwyrężają też wątrobę(...): koktajl ziołowy ze szklanki kefiru, łyżki posiekanej natki i koperku, kajzerka; II śniadanie: galaretka z mięsa drobiowego z warzywami, pół grahamki; Obiad: zupa krem z zielonego groszku...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego(...) • 30 dag jagnięciny • dag mięsa z udek kurczaka • 30 dag kiełbasy czosnkowej • 3 cebule • marchew • łodygi selera naciowego • po 6 gałązek pietruszki i tymianku • 4 pomidory • 6 ząbków czosnku • 0,5

Przepisy na temat: wedliny z mięsa mielonego wieprzowego
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.