• Informacje na temat:

    wedzona mozzarella

Artykuły na temat: wedzona mozzarella
  • Tosty z wędzonym łososiem i jajkiem

    Składniki: 4 kromki chleba tostowego, 10 dag wędzonego łososia, 2 jajka, duża kulka mozzarelli, 2 łyżeczki majonezu, łyżka posiekanego szczypioru, masło śmietankowe, pieprz czarny świeżo mielony.

  • Składniki na 8 sztuk: 750 g mielonego drobiowego mięsa, czerstwa bułka namoczona w wodzie, posiekana cebula, jajko, 1/4 szklanki posiekanej bazylii, kula mozzarelli (200 g), 8 plasterków wędzonego boczku, sól, czarny pieprz.

  • Składniki: 30 dag pora, sól, opakowanie sera mozzarella, 3 łyżki majonezu sałatkowego, łyżeczka wasabi, 10 dag wędzonej piersi z kurczaka, pieprz, duża marchewka, kilka łodyżek szczypiorku, 1/2 awokado, żurawina do dekoracji, sos słodko-kwaśny.

  • Składniki dla 4 osób. Ciasto: 3 dag drożdży • 2 szklanki mąki pszennej • szklanka letniej wody • 3,5 łyżki oleju • sól Sos: 2,5 łyżki mąki • 1,5 łyżki masła • szklanka mleka • łyżka koperku • sól • pieprz • szczypta gałki muszkatołowej. Farsz: 10 dag wędzonego łososia • żółta papryka • czerwona cebula • kulka mozzarelli.

  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Podstawowe składniki: 45 dag ciasta francuskiego 50 dag liści szpinaku 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plastrach, 25 dag tartej mozzarelli, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, łyżka masła, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

  • Skład na 4 porcje: ● 4 średniej wielkości cukinie ● pół pęczka cebulki dymki ● 100 g wędzonego boczku ● 1 łyżka oleju rzepakowego ● 100 g sera mozzarella (najlepiej wędzonego) ● listki pietruszki, bazylii, oregano itd. do dekoracji...

  • Zawijaski z piersi indyka z szynką i mozzarellą

    Składniki na 6 porcji: 80 dag filetu z piersi indyka, 20 dag sera mozzarella (ew. 6 dużych plastrów żółtego sera o łagodnym smaku), 6 dużych plasterków gotowanej szynki, 3–4 łyżki mąki pszennej, 3/4 szklanki tartej bułki, 10 dag mielonych migdałów, 2 surowe jajka, 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 4 łyżki oliwy (ew. po 2 łyżki oleju i masła do smażenia) sól, świeżo mielony biały pieprz.

  • Składniki na 4 pizze: 25 dag mozzareli w małych kulkach, 15 dag suszonych pomidorów, 10 dag wędzonego boczku w plasterkach, 5 dag młodego szpinaku, mąka do oprószenia stolnicy

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz, cukier, bazylia.

  • Składniki: Ciasto: 20 dag mąki , 2 łyżki masła, sól, 2/3 szklanki śmietany, 4 jajka, 20 dag wędzonego łososia, 10 dag sera mozzarella , koperek, pieprz...

Przepisy na temat: wedzona mozzarella
  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Możesz dodać świeży boczek.

  • Sushi z mozzarellą

    Składniki: Por Sól Mozzarella 3 łyżki majonezu 1-2 łyżeczki wasabi 100 g cienko pokrojonej wędzonej piersi z indyka Pieprz Marchewka Szczypiorek Pół awokado Pieprz różowy   Przygotowanie: Pora pokroić na 20 cm odcinki, przekroić wzdłuż, i obgotować 8 minut w osolonym wrzątku, ułożyć na folii. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Majonez zmieszać z wasabi i posmarować...

  • Pieczone buraki i rabarbar z mozzarellą i octem balsamicznym

    Składniki dla 4 osób: 1 kg obranych buraków, 4 łodygi rabarbaru, 500 g sera mozzarella di Bufala 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy "Party" 2 zielone cykorie Oliwa z oliwek Sól morska i wędzona Sok z 1 cytryny Ocet balsamiczny   Sposób przygotowania: Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 - 45

  • Kieszonki z szynką

    Delikatne i chrupiące

  • Kolorowe kanapki

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami w postaci kolorowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy wykorzystać zasoby swojej kuchni i przygotować pomysłowe kromki o zaskakującym smaku, które dodadzą Ci energii każdego dnia.

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku).

  • Trzy sposoby na naleśniki

    ...1 czerwona cebula 8-10 małych pomidorków 25 dag sera mozzarella 2 gałązki bazylii 6-7 łyżek pesto (ze słoika) 4 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem...

  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    Mozzarella, parmezan, Grana Padano, pecorino, ricotta, gorgonzola, mascarpone - te wszystkie gatunki twardych i miękkich włoskich serów znakomicie nadają się do różnych rodzajów makaronu. Najprostsze danie to bardzo gorące spaghetti wymieszane z kilkoma łyżkami gorgonzoli. Ser roztapia się tworząc rodzaj sosu. To kaloryczne danie nie wymaga już żadnych dodatków. Włoskie dzieci, czasem...

  • Zioła z kuchennego parapetu

    Poprawiają smak potraw, dodają aromatu, ułatwiają trawienie. Warto mieć je pod ręką zwłaszcza wczesną wiosną, gdy organizm potrzebuje witamin.

  • Udka w ziołowej marynacie

    Sposób na aromatycznego kurczaka