• Informacje na temat:

    wiatraczki z ciasta francuskiego

Artykuły na temat: wiatraczki z ciasta francuskiego
  • ...1 op. mrożonego ciasta francuskiego, 1 szkl. marmolady wieloowocowej, 2 łyżki rumu, 1 żółtko, 2-3 łyżki śmietany 12 proc., cukier puder do posypania, mąka do posypania stolnicy.

  • Składniki na 12 porcji: płat ciasta francuskiego (ok. 500 g), mąka tortowa do podsypania, jajko do posmarowania. Krem: 12 połówek brzoskwiń z zalewy, 20 dag tłustego twarogu, 4 łyżki cukru, 1 jajko, 10 łyżek dżemu morelowego do posmarowania.

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., - sos waniliowy w proszku, - opakowanie (450 g) ciasta francuskiego mrożonego, - żółtko, - 2 łyżki mleka, - 6 łyżek cukru, - łyżeczka cynamonu, - mąka do podsypywania Przygotowanie(...) wymieszać z jajkiem. Wszystko dodać do ciasta i wyrobić. Foremki składać po 2 i napełniać ciastem do 3/4 wysokości.. Układać na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 20-25 minut. Po...

Przepisy na temat: wiatraczki z ciasta francuskiego
  • Francuskie wiatraczki

    ...marmoladyutartej z rumem.  4. Ciasteczka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut. Wystudzone wiatraczki lekko oprósz cukrem pudrem. Jeśli wolisz, zamiast z marmoladą, możesz upiec wiatraczki z kawałkami brzoskwiń z puszki albo masą przygotowaną z twarogu (jak na sernik) lub masą makową (z puszki).

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., - sos waniliowy w proszku, - opakowanie (450 g) ciasta francuskiego mrożonego, - żółtko, - 2 łyżki mleka, - 6 łyżek cukru, - łyżeczka cynamonu, - mąka do podsypywania Przygotowanie(...) wymieszać z jajkiem. Wszystko dodać do ciasta i wyrobić. Foremki składać po 2 i napełniać ciastem do 3/4 wysokości.. Układać na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 20-25 minut. Po...