• Informacje na temat:

    wieprzowina z czerwoną fasolą

Artykuły na temat: wieprzowina z czerwoną fasolą
  • Sycąca potrawa. Ale nawet w lecie jej sobie nie odmawiam.

  • Składniki: 2 szkl. przecieru pomidorowego, puszka kukurydzy, szkl. fasoli białej ugotowanej, puszka fasoli czerwonej, cebula, 20 dag pieczarek, żółta papryka, po 1/2 papryczki chili czerwonej i zielonej, ząbek czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, zioła prowansalskie, natka pietruszki, olej. Klopsiki: 20 dag surowej szynki, 25 dag piersi kurczaka, jajko, 2 łyżki bułki tartej, średnia cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz, mielona papryka, 1/2 łyżeczki majeranku,...

  • Pikantne i pyszne.

  • Składniki: 600 g wieprzowiny pokrojonej na małe kawałki • 2 łyżeczki przyprawy kajeńskiej • łyżka suszonej kolendry • szklanka kukurydzy • 2 szklanki białej i czerwonej fasoli (wcześniej namoczonej i ugotowanej) • 400 g pokrojonych w kostkę pomidorów • łyżka posiekanej papryczki jalapenos (bez pestek) • 6 tortilli • 1/4 szklanki świeżej posiekanej kolendry • awokado • limonka.

  • Składniki na 6 porcji: 100 g bułki paryskiej, 100 ml mleka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku,  100 g czerwonej papryki, 380 g białej fasoli w słonej zalewie, 100 g fasolki pasteryzowanej, 800 g mielonej wieprzowiny, 1 jajko, 3 łyżki musztardy,  sól,  pieprz czarny mielony,  pieprz cayenne,  sok z 1 limonki.

  • Wieprzowina na stół!

    .... Żeberka z fasolą z piekarnika Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowych żeberek, 1 puszka białej fasoli, 1 szklanka przecieru pomidorowego, 2 cebule, 2-3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki(...) wierzchu żeberek. Cebule bardzo drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos doprawić do smaku ziołami, ostrą papryką, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Polać sosem żeberka z fasolą. Naczynie...

  • Składniki: 30 dag pręgi wołowej, 30 dag łopatki wieprzowej, po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki, po 10 dag białej i czerwonej fasoli z puszki, cebula, puszka pomidorów bez skórki, 4 ząbki czosnku, łyżeczka kminu rzymskiego, łyżka słodkiej papryki, olej do smażenia, oregano, strączek czuszki, pieprz, sól.

  • .... Włóż do zupy, dodaj leczo pieczarkowe i czerwoną fasolę razem z zalewą, wymieszaj. Gotuj kilka minut. Przypraw do smaku. Czas przygotowania 40 min...

  • I co z tym mięsem?

    Kilka miesięcy temu opublikowano badania, z których wynika, że czerwone mięso zwiększa ryzyko niektórych nowotworów. Czy to oznacza, że lepiej być wegetarianinem? – Mięso jest źródłem cennego białka i łatwo przyswajalnego żelaza. Może być zdrowe, pod warunkiem jednak, że będziemy właściwie je przyrządzać i jeść z umiarem – mówi dietetyk prof. Wojciech Kolanowski.

  • Owoce i soki Na deser jedz truskawki, kiwi, porzeczki, jabłka, wiśnie, czereśnie, maliny, czerwone winogrona. Pij napar z dzikiej róży i sok z pomarańczy. Do lodów dodawaj otartą skórkę z cytryny (tylko dobrze ją wyszoruj!).

Przepisy na temat: wieprzowina z czerwoną fasolą