• Informacje na temat:

    winogrono ciast

Artykuły na temat: winogrono ciast
  • ...1 Białka ubij. Dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Miksuj. Dodaj mąkę, proszek. Ciasto wylej do formy. Piecz w 180˚C przez 30 minut. 2 Biszkopt ostudź. Galaretki rozpuść, ostudź. Zrób budyń. Gdy ostygnie, zmiksuj z masłem. Biszkopt posmaruj kremem budyniowym, ułóż porcję galaretki. Ostudź. Serek wymieszaj z żelatyną i kawałkami galaretki. Ułóż na cieście. Udekoruj...

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag kostki do pieczenia, 30 dag herbatników maślanych albo kruchych ciasteczek kokosowych, 8 dag cukru, 2 łyżeczki wody, 20 dag mielonego twarogu albo serka ricotta, 200 ml słodzonego mleka skondensowanego, 2 op. galaretki cytrynowej, 40 dag jasnych winogron, 1 op. zielonej galaretki np. o smaku kiwi...

  • Składniki na 10 porcji: ciasto francuskie (ok. 400 g), mąka na stolnicę Krem: 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru l 80 g budyniu waniliowego w proszku,3/4 kostki masła, łyżka rumu, 25 dag winogron Polewa: 200 g cukru pudru,sok z 2 cytryn, 1 łyżka rumu, mały słoiczek dżemu porzeczkowego do posmarowania (ok. 150 g)

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 1 i ½ szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 ml jogurtu naturalnego, ½ szklanki oleju, 1 szklanka cukru, 2 jajka, 2 łyżki soku z cytryny. Na krem: 38 dag serka mascarpone, 1 szklanka śmietanki kremówki 30 proc., 15 dag białej czekolady. Ponadto: 25 dag winogron, 6 dag orzechów włoskich.

  • ...składników oraz ¼ wina i miksuj, aż składniki ciasta dokładnie się połączą. Postępuj tak do wyczerpania wszystkich składników ciasta. Na koniec dodaj umyte i osuszone winogrona. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. 2. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Piekarnik nagrzej do 180° C. Wstaw formę z ciastem, piecz 40-45

  • ...czekoladę oraz rum. Do ciasta delikatnie wmieszać winogrona. 2. Posmarować tłuszczem i oprószyć mąką podłużną foremkę (11x30 cm, poj. 2 litry). Napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Potem wystudzić i ostrożnie wyjąć z foremki. 3. Pozostałą mleczną czekoladę oraz białą czekoladę stopić – osobno. Wystudzone ciasto oblać ciemną i zaraz potem białą czekoladą. Obie...

  • .... Obie masy połącz. Wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj. Napełnij ciastem tortownicę i piecz w temperaturze 160°C przez ok. 50 minut. Poczekaj, aż ciasto lekko ostygnie(...) się rozpuszczą. Masę czekoladową wystudź. Następnie ubij ją z masłem na gładki krem i podziel go na dwie części. Jedną (większą) rozsmaruj na dolnym blacie ciasta i rozłóż na nim kulki winogron...

  • .... Dodaj 2 żółtka. Utrzyj, a następnie połącz masę z ubitą wcześniej pianą. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką nakładaj porcje ciasta, uformuj 6 placków. Piecz na złoto (8-10 min) w piekarniku rozgrzanym do 200 st. 3 Biszkopty przestudź, obkrój tak, by ciastka były równe. Złóż je na połówki, by stygnąc przybrały odpowiedni kształt. Kremówkę ubij na sztywno z drugim cukrem waniliowym...

  • ...wymieszaj z ciastem. Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz przez godzinę. Gotowe ciasto studź 10

  • ...(mąka, proszek) i składniki płynne (ocet, mleko, olej). Ciasto wylej na blachę, posyp winogronami. Kruszonka: składniki rozetrzyj w dłoniach. Posyp ciasto. Piecz 45 minut w temp. 180°C.

Przepisy na temat: winogrono ciast
  • Placek z winogronami

    ...mikserem. 2. Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Owoce posyp 2 łyżkami mąki i delikatnie wymieszaj z ciastem. Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz przez godzinę. Gotowe ciasto studź 10 minut w tortownicy. 3. Potem ostrożnie wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego...

  • Drezdeńskie Eierschecke z winogronami

    Dresdner Eierschecke to trzywarstwowe ciasto z drożdżową bazą, warstwą serową i budyniową.

  • Ciasto „Flaga amerykańska” ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki: Ciasto: 1 ¾ szklanki mąki orkiszowej ¾ szklanki cukru brązowego, drobnego ½ kostki masła 15 dag śliwek kalifornijskich 4 łyżki mleka 2 łyżki oleju z pestek winogron(...) ze szczyptą soli ubij na sztywno, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Śliwki kalifornijskie pokrój w paski. 2. Tak przygotowane ciasto wylej do wysmarowanej masłem foremki (jeśli masz foremkę, do...

  • Tort Philadelphia z winogronami (bez pieczenia)

    ...z 1 cytryny 125 g śmietany kremówki po 250 g białych i różowych winogron Galaretka do ciast  Olej do formy Przygotowanie: Masło roztopić. Dodać pokruszone Cantuccini i umieścić w nasmarowanej olejem okrągłej formie. Docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek, jogurt i 100 g cukru, cukier waniliowy i likier miętowy dobrze...

  • Placek drożdżowy

    Przepis na szybkie ciasto z winogronami...

  • Ciasto winogronowe

    ...tartą, przełożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok.10 min. Po upieczeniu wystudzić. Winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, część zostawić do dekoracji(...) lodówki na min.1 h. Część czekolady zetrzeć, resztę rozpuścić w kąpieli wodnej i zrobić z niej dekoracje. Zastygnięte ciasto dekorować winogronami i czekoladą. Czas przygotowania: 2 h 30 min.

  • Ciasto czekoladowo-winogronowe

    Ciasto: - 3 jajek, - 60 g cukru, - 80 g mąki pszennej, - 1 łyżka mąki ziemniaczanej, - 1 łyżka kakao, - 1 kg winogron, - 40 ml śmietany 30 proc., - 2 śmietan-fix, - 2 łyżki cukru pudru(...) ciasta. Wstawić do lekkiego schłodzenia. Ciasto wyjąć z tortownicy, boki posmarować resztą śmietany i obłożyć je rurkami, a wierzch udekorować winogronami. Przepis na 14 porcji. Czy dobrze gotujesz...

  • Placek winogronowy

    Składniki: Ciasto : - 0,5 kg mąki, - 18 dag margaryny, - 1/2 szkl. cukru, - 1 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1 kubeczki kwaśnej śmietany, - 1...

  • Tarta z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Składniki na ciasto zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż na wyłożonej papierem blasze. Piecz kwadrans w temp. 180 st. C.  2. Kurczaka, boczek i cebule pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pokrojonymi winogronami, rozkruszoną gorgonzolą i startym cheddarem. Dodaj majonez i jogurt, przypraw. Wylej na spód i piecz jeszcze 20 minut. 

  • Babeczki z budyniem i owocami

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Ugotuj budyń i odstaw do wystudzenia. Foremki wysmaruj masłem. 2. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, wylep nim foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180˚C. Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i udekoruj winogronami...