• Informacje na temat:

    włoskie makaroniki

Artykuły na temat: włoskie makaroniki
  • Składniki na 20 sztuk: Na makaroniki waniliowe lub kolorowe: 3 białka, 17 dag cukru pudru, 10 dag zmielonych migdałów, 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub kolorowe barwniki spożywcze (w proszku, żelu).

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując(...) wyszukanych inspiracji warto zaglądnąć do kuchni włoskiej. Jest ona pełna warzywnych i aromatycznych potraw, przez co też nieco lżejsza. Królują w niej makarony, cukinia, bakłażany i karczochy. Włoskie...

  • Odkrywamy smaki: Ricotta

    ...garnuszki" Składniki: 75 g masła 100 g cukru 250 g twarożku 500 g sera ricotta 4 jajka Opakowanie budyniu waniliowego 4 duże makaroniki (qpo 18 g) Masło i cukier do  formy Masło...

  • Bajkowe śluby gwiazd ostatniego dziesięciolecia

    .... Ponieważ Pan Młody jest Francuzem, zamiast tortu pojawiły się popularne nad Loarą ciasteczka makaroniki. Przyjęcie weselne z daniami wyłącznie wegańskimi (oraz absolutnym zakazem fotografowania) odbyło się(...), w trakcie którego padło sakramentalne "tak". Małżeństwo było ważne w świetle prawa amerykańskiego, jednak nie włoskiego, dlatego w poniedziałek para zjawiła się w urzędzie stanu cywilnego i podpisała...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Francuskie czekoladowe makaroniki Składniki na 40-45 sztuk: - 400 g cukru pudru, - 25 g mąki, - 50 g kakao, - 100 g mielonych migdałów bez skórki, - 4 białka z jajka, - szczypta soli, - 150(...) pieczenia). Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekoladę. Na makaroniki nakładać nieco masy i przykrywać drugim ciastkiem. Lekko docisnąć. Czas przygotowania: 60 minut...

  • Pasta nasza powszednia

    ...ograniczeń. Nic bardziej błędnego. Włoskie porcje nie są duże, głównie ze względu na ciepły klimat, który nie sprzyja dużemu apetytowi. Oryginalne włoskie przepisy zawierają poza tym mało tłuszczu, a sos(...) w książce "Jak żyć po włosku" Annalisa Coppolaro-Nowell, włoska dziennikarka, która wyszła za mąż za Anglika i zamieszkała w Wielkiej Brytanii. Nie porzuciła jednak włoskiego stylu życia - co więcej...

Przepisy na temat: włoskie makaroniki
  • Włoskie ciasto ze śliwkami

    ...masę. Kolejno dodać 2 jajka i 2 żółtka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i porcjami, na przemian z likierem, dodawać do masy. Wmieszać makaroniki. Ciasto nałożyć do...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Francuskie czekoladowe makaroniki Składniki na 40-45 sztuk: - 400 g cukru pudru, - 25 g mąki, - 50 g kakao, - 100 g mielonych migdałów bez skórki, - 4 białka z jajka, - szczypta soli, - 150(...) pieczenia). Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekoladę. Na makaroniki nakładać nieco masy i przykrywać drugim ciastkiem. Lekko docisnąć. Czas przygotowania: 60 minut...

Dyskusje na temat: włoskie makaroniki