• Informacje na temat:

    włoskie przystawki

Artykuły na temat: włoskie przystawki
  • Składniki na 9 porcji: ■ rolka ciasta francuskiego ■ 3 gruszki ■ jajko do posmarowania ■ 10 dag sera gorgonzola ■ pół szklanki orzechów włoskich ■ świeżo mielony kolorowy pieprz ■ natka pietruszki.

  • Składniki na 20 porcji: 330 dag twardego żółtego sera 310 dag szynki konserwowej 310 dag truskawek 310 dag ciemnych winogron 320 połówek orzechów włoskich 3świeże zioła ( bazylia, natka)

  • Składniki na 6 porcji: 6 dojrzałych podłużnych gruszek zimowych, 1 garść listków rukoli, sól, 10 dag sera z niebieską pleśnią, pieprz, 6 plastrów szynki dojrzewającej, olej, cytryna.

  • Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce, aby dobrze się przegryzły. Jabłko obierz, przekrój na pół i usuń gniazdo nasienne. Następnie pokrój na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni. Seler naciowy umyj, osusz i pokrój w plasterki. Jabłko, seler i orzechy włoskie wymieszaj. Wlej sos i wszystko razem połącz. Posyp nasionami granatu...

  • Włoskie wesele

    ...i przełyku po kolacji oraz pozwala odzyskać siły osłabione nadmierną konsumpcją. Z pewnością włoskie posiłki weselne są mniej obfite od polskich i nie spotkałam we Włoszech polskiego zwyczaju, skądinąd(...) niż nowożeńcy na zakup własnego mieszkania. Żeby jeszcze te małżeństwa chciały trwać dłużej... Tessa Capponi-Borawska  historyczka, znawczyni  włoskiej kultury i kuchni Twój STYL 7/2018

  • Składniki: 1 mała sałata rzymska, 1 duża cebula cukrowa, 2 winne jabłka, 2-3 łodygi selera naciowego, 10 dag orzechów włoskich, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier

  • Paprykowa przystawka z żurawiną

    Pomysł na dwukolorową, aromatyczną paprykę.

  • W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren

    ...i tego, co włoskie. Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw - nie tylko tych włoskich! W książce znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery. Premiera 19 listopada 2014.

  • Paprykowa przystawka z żurawiną - w 20 minut

    Pomysł na dwukolorową, aromatyczną paprykę.

  • Paprykowa przystawka z żurawiną - w 20 minut

    Pomysł na dwukolorową, aromatyczną paprykę.

Zdjęcia na temat: włoskie przystawki
Przepisy na temat: włoskie przystawki
  • Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi

    Sposób przygotowania: Gruszki myjemy i przecinamy na trzy części wydrążając z nich miąższ i pestki. Następnie w osobnym naczyniu mieszamy z sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przekładamy do podstawy gruszki, następnie układamy kolejną warstwę, przykrywamy wszystko górą gruszki i spinamy wykałaczką. Tak...

  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    Bogaty w witaminy A, B, E, D i K i minerały, ubogi w tłuszcz i cholesterol, łatwy do strawienia - oto parmezan, król włoskiej kuchni. Nie służy tylko do tego, by posypać nim makaron z sosem. To pełen zdrowia przysmak dla wszystkich w każdej porze dnia.

  • Pomidory faszerowane mięsem

    Idealne na przystawkę.

  • Kokilki z ryżem oraz groszkiem

    Pomysł na przystawkę.

  • Paprykowa przystawka z żurawiną

    Pomysł na dwukolorową, aromatyczną paprykę.

  • Sałatka Waldorf

    Prosta amerykańska przystawka, która zrobiła furorę na świecie.

  • Kasza pęczak z warzywami

    Kaszę możesz podać na zimno jako przystawkę

  • Pachnące Włochami bakłażany z czosnkiem i natką pietruszki

    Bakłażany z czosnkiem i natką pietruszki - to jedno z dań, które należy do klasyki włoskiej kuchni. Doskonałe jest jako ciepła lub zimna przystawka oraz jako dodatek do mięs.

  • Roladki z bakłażana

    ...1. Pokrój je wzdłuż i posól, aby puściły wodę i straciły gorzki smak. Posmarowane oliwą grilluj z obu stron i odkładaj na bok. 2. Na orzechową masę miksuj z oliwą podprażone na złoto orzechy włoskie, upieczoną czerwoną paprykę (bez skóry), czosnek, pół pęczka kolendry. Przyprawiaj solą, mieloną papryką, kuminem rzymskim i pieprzem. Uwaga: pasta nie może być zbyt rzadka! 3. Smaruj nią...